facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om mobbing

Siste nyheter om mobbing - Siste nyheter om psykisk helse

I 2008 kom det gjennom en undersøkelse fram at 10.000 flere barn og unge ble mobbet i skolen enn fire år tidligere. Erling Roland ved Senter for Atferdsfoskning som stod bak undersøkelsen, mente at årsaken blant annet var at oppmerksomheten rundt mobbing er blitt mindre. 

Dette skriver VG.no.Etter at både Kong Harald og statsminister Kjell Magne Bondevik fokuserte på mobbing i sine nyttårstaler, og en rekke skoler innførte antimobbeprogrammer, avtok mobbingen kraftig. Dette varte imidlertid kun i et par år.

Antall mobbeofre som ble utsatt for ordinær mobbing gikk fra 2004 til 2008 opp med hele 44 prosent på ungdomstrinnet, eller utrolige 134 prosent når man også tar med mobilmobbing. Samlet innebar dette at nesten 17.000 elever ble utsatt for mobbing ukentlig eller oftere.

Dette viser at mennesker til enhver tid forholder seg til omgivelsene. Det er lett å venne seg til at mobbing ikke er tillatt, men det er og lett å venne seg til at mobbing er tillatt, sier professor ved SAF, Erling Roland.

 

Kilde

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om mobbing

Årets viktigste film - En film om mobbing

«Bully» bør bli pensum i norske skoler sporenstreks! Det er en aldeles hjerteskjærende dokumentarfilm om mobbing og konsekvenser av mobbing i amerikansk offentlig skole. Den sitter i mellomgulvet lenge.
Mobbing

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter