hjelptilhjelp banner

I 2008 kom det gjennom en undersøkelse fram at 10.000 flere barn og unge ble mobbet i skolen enn fire år tidligere. Erling Roland ved Senter for Atferdsfoskning som stod bak undersøkelsen, mente at årsaken blant annet var at oppmerksomheten rundt mobbing er blitt mindre. 

Dette skriver VG.no.Etter at både Kong Harald og statsminister Kjell Magne Bondevik fokuserte på mobbing i sine nyttårstaler, og en rekke skoler innførte antimobbeprogrammer, avtok mobbingen kraftig. Dette varte imidlertid kun i et par år.

Antall mobbeofre som ble utsatt for ordinær mobbing gikk fra 2004 til 2008 opp med hele 44 prosent på ungdomstrinnet, eller utrolige 134 prosent når man også tar med mobilmobbing. Samlet innebar dette at nesten 17.000 elever ble utsatt for mobbing ukentlig eller oftere.

Dette viser at mennesker til enhver tid forholder seg til omgivelsene. Det er lett å venne seg til at mobbing ikke er tillatt, men det er og lett å venne seg til at mobbing er tillatt, sier professor ved SAF, Erling Roland.

 

Kilde

Videoer om mobbing

Les mer om mobbing

Mobbing

5 myter om mobbing

- Mobbing er ikke så farlig, alle har godt av å bli ertet litt. Dette er en av mytene…