Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterNorske barn er de som mobber mest på internett i Europa. Det viser tall fra Universitetet i Oslo.

 

Video: NRK.no

 

Dette kommer fram på NRK.no.

Det er en ny undersøkelse fra Universitetet i Oslo som slår fast at norske barn i alderen ni til 16 år er de som mobber mest på internett i Europa. REsultatene er den del av verdens største forskningsprosjektet på barn og unge, EU Kids Online.

Norske barn bruker internett mye og ligger i europatoppen når det gjelder digital mobbing, sier Elisabeth Staksrud, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, til NRK.no.

I Norge oppgir 31 prosent at de er blitt mobbet på nett og/eller utenfor det siste året. Av disse er 18 % blitt mobbet ansikt til ansikt, og 6 prosent via nett, 8 prosent via mobiltelefon. Det kan være snakk om sårende meldinger, og at stygge meldinger blir spredt, eller at de blir truet.

Blant ungdom i Europa for øvrig oppgir 19 prosent at de er blitt mobbet på nett og/eller utenfor det siste året, hvorav 6 prosent via nett og 3 prosent via mobiltelefon.

Ungdommene i undersøkelsen forteller at mobbekommentarer på internett er så vanlig at de ikke alltid tenker over det.

Fra før har det vært mye fokus i mediene den siste tiden om det alvorlige problemet som mobbing utgjør blant norske barn og ungdommer.

  

Kilder

 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…