hjelptilhjelp banner

Norske barn er de som mobber mest på internett i Europa. Det viser tall fra Universitetet i Oslo.

 Video: NRK.no

 

Dette kommer fram på NRK.no.

Det er en ny undersøkelse fra Universitetet i Oslo som slår fast at norske barn i alderen ni til 16 år er de som mobber mest på internett i Europa. REsultatene er den del av verdens største forskningsprosjektet på barn og unge, EU Kids Online.

Norske barn bruker internett mye og ligger i europatoppen når det gjelder digital mobbing, sier Elisabeth Staksrud, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, til NRK.no.

I Norge oppgir 31 prosent at de er blitt mobbet på nett og/eller utenfor det siste året. Av disse er 18 % blitt mobbet ansikt til ansikt, og 6 prosent via nett, 8 prosent via mobiltelefon. Det kan være snakk om sårende meldinger, og at stygge meldinger blir spredt, eller at de blir truet.

Blant ungdom i Europa for øvrig oppgir 19 prosent at de er blitt mobbet på nett og/eller utenfor det siste året, hvorav 6 prosent via nett og 3 prosent via mobiltelefon.

Ungdommene i undersøkelsen forteller at mobbekommentarer på internett er så vanlig at de ikke alltid tenker over det.

Fra før har det vært mye fokus i mediene den siste tiden om det alvorlige problemet som mobbing utgjør blant norske barn og ungdommer.

  

Kilder

Les mer om mobbing