facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om mobbing

Siste nyheter om mobbing - Siste nyheter om psykisk helse


Minst et barn per barnehage opplever utestengning fra lek. Likevel tar hver fjerde voksen dette ikke på alvor. Det viser en rapport om mobbing i barnehagene i Norge, utarbeidet av en gruppe ledet av forsker Ingrid Lund ved UiA.

Dette skriver Universitetet i Agder på sine hjemmesider. De skriver videre:Rapporten ”Hele barnet – hele løpet, mobbing i barnehagen” ble lagt frem 11. desember. Den er et resultat av tre år med forskning og samarbeid mellom Universitetet i Agder, Sørlandet sykehus, Kristiansand kommune, Foreldreutvalget for barnehager (FUB) og Foreldreutvalget for grunnopplæringen (FUG)

Forsker Ingrid Lund forteller om rapporten:

Den overordnede målsetningen med forskningsprosjektet har vært å bidra med kunnskap for å forebygge mobbing i barnehagen der barnas opplevelse, de ansattes ansvar og foreldres involvering er kjernepunkter.

I rapporten bekrefter både barna, foreldrene og de ansatte at mobbing skjer i barnehagen, og at så mye som hver fjerde voksen ikke tar mobbing i barnehagen på alvor. Ingrid Lund har også tidligere uttalt seg om mobbing i barnehagen, og har argumentert for at vi må våge å bruke begrepet mobbing så tidlig som i barnehage.

 

KildeSkrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om mobbing

VGTV.no: Morten Harket om fortiden som mobbeoffer

- Jeg har holdt på som artist i 30 år rundt omkring i verden Det var det lite som tydet på i mine barneår. Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet, forteller Morten Harket. I forbindelse med et toppmøte denne uken omkring temaet mobbing,…
Mobbing

5 myter om mobbing

- Mobbing er ikke så farlig, alle har godt av å bli ertet litt. Dette er en av mytene…
Mobbing

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter