Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Antonio Flaten (42) ble adoptert til Norge som liten, men fikk en vanskelig oppvekst i sitt nye land. Han fikk gjennomgå med både fysisk og psykisk mobbing inntil han ikke orket mer. Denne artikkelen er basert på et intervju av Antonio Flaten på nrk.no.

  1. Mobbet til selvmordsforsøk

   

  Video: nrk

  Antonio Flaten ble adoptert til Norge i 1975. I ettertid opplevde han mye mobbing gjennom oppveksten: lugging og spytting, verbal og fysisk mobbing. Nok ble etter hvert nok, og han prøvde til slutt å ta sitt eget liv.

  Dette kommer fram i intervjuet med nrk.no. Antonio forteller:

  Jeg hadde det tøft, for jeg hadde ikke noen å prate med det om som forstod det som jeg stod midt oppi. Det var ikke mange av oss. Jeg ble kalt «neger» og «pakkis» av både voksne og barn, men jeg har fortrengt mye av det.

  Idag blir 17.000 barn mobbet i norske skoler.

  Mobbingen resulterte i omfattende psykiske problemer for Antonio sin del. Han utviklet selvskading, og etter hvert prøvde han også å ta sitt eget liv.

  Han ser tilbake på bildene fra ungdomstidene og slår fast at det er bare flaks at han er her idag. Mobbingen kunne fort endt opp med å ta livet av ham, men slik gikk det heldigvis ikke. Han fikk hjelp gjennom blant annet innleggelse på psykiatrisk sykehus, men mobbingen har preget ham også etter at han ble friskere:

  Det ligger i meg i dag, og mitt liv i dag må jeg balansere i forhold til den psyken jeg har, forteller han til nrk.no.

 

Kilder:

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om mobbing