hjelptilhjelp overst 4

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterAntonio Flaten (42) ble adoptert til Norge som liten, men fikk en vanskelig oppvekst i sitt nye land. Han fikk gjennomgå med både fysisk og psykisk mobbing inntil han ikke orket mer. Denne artikkelen er basert på et intervju av Antonio Flaten på nrk.no.

 

 1. Mobbet til selvmordsforsøk

   

  Video: nrk

  Antonio Flaten ble adoptert til Norge i 1975. I ettertid opplevde han mye mobbing gjennom oppveksten: lugging og spytting, verbal og fysisk mobbing. Nok ble etter hvert nok, og han prøvde til slutt å ta sitt eget liv.

  Dette kommer fram i intervjuet med nrk.no. Antonio forteller:

  Jeg hadde det tøft, for jeg hadde ikke noen å prate med det om som forstod det som jeg stod midt oppi. Det var ikke mange av oss. Jeg ble kalt «neger» og «pakkis» av både voksne og barn, men jeg har fortrengt mye av det.

  Idag blir 17.000 barn mobbet i norske skoler.

  Mobbingen resulterte i omfattende psykiske problemer for Antonio sin del. Han utviklet selvskading, og etter hvert prøvde han også å ta sitt eget liv.

  Han ser tilbake på bildene fra ungdomstidene og slår fast at det er bare flaks at han er her idag. Mobbingen kunne fort endt opp med å ta livet av ham, men slik gikk det heldigvis ikke. Han fikk hjelp gjennom blant annet innleggelse på psykiatrisk sykehus, men mobbingen har preget ham også etter at han ble friskere:

  Det ligger i meg i dag, og mitt liv i dag må jeg balansere i forhold til den psyken jeg har, forteller han til nrk.no.

 

Kilder:


 

Relatert


Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…