Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Norske barn er de som mobber mest på internett i Europa. Det viser tall fra Universitetet i Oslo.

 Video: NRK.no

 

Dette kommer fram på NRK.no.

Det er en ny undersøkelse fra Universitetet i Oslo som slår fast at norske barn i alderen ni til 16 år er de som mobber mest på internett i Europa. REsultatene er den del av verdens største forskningsprosjektet på barn og unge, EU Kids Online.

Norske barn bruker internett mye og ligger i europatoppen når det gjelder digital mobbing, sier Elisabeth Staksrud, førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo, til NRK.no.

I Norge oppgir 31 prosent at de er blitt mobbet på nett og/eller utenfor det siste året. Av disse er 18 % blitt mobbet ansikt til ansikt, og 6 prosent via nett, 8 prosent via mobiltelefon. Det kan være snakk om sårende meldinger, og at stygge meldinger blir spredt, eller at de blir truet.

Blant ungdom i Europa for øvrig oppgir 19 prosent at de er blitt mobbet på nett og/eller utenfor det siste året, hvorav 6 prosent via nett og 3 prosent via mobiltelefon.

Ungdommene i undersøkelsen forteller at mobbekommentarer på internett er så vanlig at de ikke alltid tenker over det.

Fra før har det vært mye fokus i mediene den siste tiden om det alvorlige problemet som mobbing utgjør blant norske barn og ungdommer.

  

Kilder

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om mobbing