Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterMobilappen Tootoot gir mobbeofre mulighet til å rapportere mobbing direkte til lærere på sin egen skole. Britiske myndigheter tilbyr nå appen som en del av sin store satsing mot mobbing.

Dette skriver Utdanningsnytt.no på sine nettsider. De skriver om antimobbearbeidet i England:

Ett av tiltakene er å gi 120.000 elever på 300 skoler muligheten til å bruke Tootoot. Gjennom appen kan elever rapportere alle former for mobbing 24 timer i døgnet.

Ved hjelp av denne appen kan eleven ta skjermbilder av mobbing som skjer via sosiale medier eller fotografere mobbere i aksjon. Rapportene elevene sender, er anonyme og kan kun ses av utvalgte lærere på deres egen skole.

Utdanningsnytt.no skriver:

Appen fungerer både på mobil, nettbrett og datamaskin. Den er utviklet av Michael Brennan, som selv ble mobbet da han gikk på skolen. Han ønsker gjennom appen å hjelpe andre som blir mobbet.

 

Se video om appen Tootoot

I denne videoen fortelles om bakgrunnen for appen: at vi alle ønsker at barna våre skal være trygge på skolen. Men det er ikke nok å hindre mobbing på skolen; mobbingen skjer også på fritiden, og ikke minst via datamaskiner, mobil og internett. 

Gjennom appen gjøres det mulig å rapportere inn mobbingen - når den skjer - enten det er på skolen eller på fritiden.

Det poengteres også at rapporteringen skjer anonymt fordi mange ellers ville vegre seg for å melde ifra om mobbing som foregår.

  

Kilde

 


 

Relatert


Nyheter om psykisk helse

Anorektisk. Noe så sjelden som en bestselger om spiseforstyrrelse

Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med en sykdom som har vært både…

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den