Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Mobilappen Tootoot gir mobbeofre mulighet til å rapportere mobbing direkte til lærere på sin egen skole. Britiske myndigheter tilbyr nå appen som en del av sin store satsing mot mobbing.

Dette skriver Utdanningsnytt.no på sine nettsider. De skriver om antimobbearbeidet i England:Ett av tiltakene er å gi 120.000 elever på 300 skoler muligheten til å bruke Tootoot. Gjennom appen kan elever rapportere alle former for mobbing 24 timer i døgnet.

Ved hjelp av denne appen kan eleven ta skjermbilder av mobbing som skjer via sosiale medier eller fotografere mobbere i aksjon. Rapportene elevene sender, er anonyme og kan kun ses av utvalgte lærere på deres egen skole.

Utdanningsnytt.no skriver:

Appen fungerer både på mobil, nettbrett og datamaskin. Den er utviklet av Michael Brennan, som selv ble mobbet da han gikk på skolen. Han ønsker gjennom appen å hjelpe andre som blir mobbet.

 

Se video om appen Tootoot

I denne videoen fortelles om bakgrunnen for appen: at vi alle ønsker at barna våre skal være trygge på skolen. Men det er ikke nok å hindre mobbing på skolen; mobbingen skjer også på fritiden, og ikke minst via datamaskiner, mobil og internett. 

Gjennom appen gjøres det mulig å rapportere inn mobbingen - når den skjer - enten det er på skolen eller på fritiden.

Det poengteres også at rapporteringen skjer anonymt fordi mange ellers ville vegre seg for å melde ifra om mobbing som foregår.

  

Kilde

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om mobbing