Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

"Du er stygg, gå og dø". Hvordan kan vi tillate slike meldinger? Det bør ikke gå ustraffet. Dette skriver Kristoffer Næsse i et Si ;D-innlegg på Aftenposten.no. Han skriver videre:

Gjennom apper som Sarahah, Instagram, og til og med helt vanlige meldinger eller SMS der de ikke er anonyme, blir ungdommer bedt om å ta sitt eget liv.

Man skulle kanskje ha trodd at dette er noe som vi ikke kommer over så ofte, men dessverre er det ikke tilfellet. Det blir faktisk mer og mer vanlig at det skjer.

Han påpeker at han selv ofte har sett kommentarer der ungdom han kjenner frå beskjed om å begå selvmord. Som oftest er det basert på utseende eller tilhørighet til en religion, mener Næsse.

Han spør: 

Hva gir oss rett til å presse en person til å ta sitt eget liv? Hva gir oss rett til å sende så forferdelige kommentarer og meldinger til noen?

Svaret er at vi ikke har noen slik rett, mener han - og hans oppfordring er tydelig:

Det er viktig at vi nå jobber aktivt for å sette en stopper for ting som dette. Vi gir i dag altfor stort spillerom for dem som vil sende disse meldingene. Det må få konsekvenser fra det øyeblikket de trykker på send-knappen, ikke etter at mottageren har begått selvmord.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om mobbing

Mobbing

5 myter om mobbing

- Mobbing er ikke så farlig, alle har godt av å bli ertet litt. Dette er en av mytene…