Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

- Jeg har holdt på som artist i 30 år rundt omkring i verden Det var det lite som tydet på i mine barneår. Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet, forteller Morten Harket. I forbindelse med et toppmøte denne uken omkring temaet mobbing, fortalte artist Morten Harket om en barndom preget av svært alvorlig mobbing.Video: VGTV.no

 

Banket og slått etter skoletid

- Jeg har holdt på som artist i 30 år rundt omkring i verden Det var det lite som tydet på i mine barneår. Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet, innleder Morten Harket i talen som du kan se over.

-  Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet. Tredje til sjette klasse var vonde år for meg. Etter skoletid ble jeg omringet og banket opp. I mitt minne var det vanlig. Når jeg tenker meg tilbake tror jeg ikke at det skjedde hver dag, men det skjedde i perioder daglig, fortsetter artisten.

Morten Harket har også fortalt om bakgrunnen som mobbeoffer på God Kveld Norge. Her fortalte han til programleder Dorthe Skappel:

– Det var utenkelig å sladre. Jeg måtte håndtere dette selv. Først ble jeg banket opp – og så gikk jeg hjem. Jeg opplevde de åra som et helvete, sa en tydelig preget Harket.

 

En kampanje er ikke nok

Morten Harket berømmer Regjeringens kampanje imot mobbing, men understreker at en kampanje ikke er nok. Det må en atskillig bredere innsats til for å få stoppet den daglige mobbingen som pågår rundt omkring i hele landet. 

– Vi må ha en klar bevissthet på at dette er nødt til å være en daglig kulturinnsats, i de små dryppene i det daglige, og ikke bare en kampanje. Blir det bare en kampanje så vil det ikke gi resultater i det hele tatt, sier Harket ifølge VG.no.

I videoen over kan du se hele talen til Morten Harket.

 

Kilder:

 

morten harket mobbing vg

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om mobbing

Mobbing

5 myter om mobbing

- Mobbing er ikke så farlig, alle har godt av å bli ertet litt. Dette er en av mytene…