Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenter- Jeg har holdt på som artist i 30 år rundt omkring i verden Det var det lite som tydet på i mine barneår. Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet, forteller Morten Harket. I forbindelse med et toppmøte denne uken omkring temaet mobbing, fortalte artist Morten Harket om en barndom preget av svært alvorlig mobbing.

Video: VGTV.no

 

Banket og slått etter skoletid

- Jeg har holdt på som artist i 30 år rundt omkring i verden Det var det lite som tydet på i mine barneår. Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet, innleder Morten Harket i talen som du kan se over.

-  Jeg har bred erfaring med hva det vil si å bli mobbet. Tredje til sjette klasse var vonde år for meg. Etter skoletid ble jeg omringet og banket opp. I mitt minne var det vanlig. Når jeg tenker meg tilbake tror jeg ikke at det skjedde hver dag, men det skjedde i perioder daglig, fortsetter artisten.

Morten Harket har også fortalt om bakgrunnen som mobbeoffer på God Kveld Norge. Her fortalte han til programleder Dorthe Skappel:

– Det var utenkelig å sladre. Jeg måtte håndtere dette selv. Først ble jeg banket opp – og så gikk jeg hjem. Jeg opplevde de åra som et helvete, sa en tydelig preget Harket.

 

En kampanje er ikke nok

Morten Harket berømmer Regjeringens kampanje imot mobbing, men understreker at en kampanje ikke er nok. Det må en atskillig bredere innsats til for å få stoppet den daglige mobbingen som pågår rundt omkring i hele landet. 

– Vi må ha en klar bevissthet på at dette er nødt til å være en daglig kulturinnsats, i de små dryppene i det daglige, og ikke bare en kampanje. Blir det bare en kampanje så vil det ikke gi resultater i det hele tatt, sier Harket ifølge VG.no.

I videoen over kan du se hele talen til Morten Harket.

 

Kilder:

 

morten harket mobbing vg

 

 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…