facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om depresjon
og bipolar lidelse

Siste nyheter om depresjon / bipolar lidelse - Siste nyheter om psykisk helse

Populære saker om depresjon

5 ting du kan gjøre for en som er deprimert

Å være pårørende til en som er deprimert er vanskelig. Mange har slitt seg ut i bekymring sorg og frustrasjonen over sykdommen til den man er glad i. Her leser du et innlegg fra Kristian Hall om hva du som pårørende kan gjøre for en som er…
Depresjon

Symptomer på depresjon

Depresjon er en vanlig psykisk lidelse. Men hva er kjennetegnene på depresjon? Her leser…
Depresjon

Styrketrening har så god effekt mot depresjon at det kan betraktes som en klinisk behandling, konkluderer forskere i en stor gjennomgang av forskningen.

Depresjonsappen skiller seg fra noen andre selvhjelpsapper fordi den er laget av leger, psykologer og psykiatere med ekspertise på og erfaring i å behandle depresjon. 25 pasienter har vært med underveis i utviklingen for å ivareta et brukerperspektiv og sikre at appen er lett å bruke.

Oppsiktsvekkende og bekymringsfulle tall på økning i depresjon blant unge jenter har preget nyhetsbildet de siste årene. Avisoppslag, innsiktsartikler, forekomstrapporter, vitenskapelige publikasjoner, tv-programmer og utallige fagkonferanser har vært viet til temaet. Men hvor stor er egentlig økningen?

I verdens lykkeligste land opplever 20 prosent depresjon i løpet av livet. Journalist Johann Hari har jaktet på grunnene til at vi blir deprimerte, og svaret er mye mer omfattende enn det som kan behandles med en enkelt liten pille.

Hver sjette nybakte mamma strever med psykiske plager etter fødsel, viser nye studier.

Deprimerte menn får gjerne andre symptomer enn kvinner når de er deprimerte. 

Ferske tall fra Ungdata-undersøkelsen viser at stadig flere ungdommer i Norge lider av depresjon og ensomhet. Særlig er jenter utsatt.

Ny studie bekrefter at depresjon henger sammen med endringer i hjernen.

Depresjon er den vanligste psykiske plagen blant unge. Bare en liten andel får hjelpen de skulle hatt.

Det er mange som til daglig lever med depresjoner, noen i mange år. Denne videoen gir råd til deg som lever tett på noen med depresjon.

Depresjon kan være en gjennomgripende tilstand av opplevd ulykkelighet, tomhet og energitap. Å skulle illustrere en slik erfaring på en god måte i løpet av en kort video, er derfor ikke enkelt.

En tanke er en tanke. Den gjenspeiler ikke virkeligheten. Å lære seg å gruble mindre, har stor effekt for pasienter med depressive symptomer.

En ny studie fra Folkehelseinstituttet viser at depresjon hos mor når barnet er i førskolealder har større betydning for barnets psykiske helse enn fødselsdepresjon.

Åse Skjølberg har hatt flere perioder med depresjon. Nå bidrar hun til en lærebok om krisene som kan oppstå i livet, og hva de gjør med oss.

Du lever livet ditt inne i ditt eget hode, og der er det dine regler som gjelder.

Å være pårørende til en som er deprimert er vanskelig. Mange har slitt seg ut i bekymring sorg og frustrasjonen over sykdommen til den man er glad i. Her leser du et innlegg fra Kristian Hall om hva du som pårørende kan gjøre for en som er deprimert.

Tung jakke er en norsk dokumentar om å leve med bipolar lidelse som nå er tilgjengelig på NRKs nett-tv.

Da de bipolare fikk på seg oransje briller som stenger ut blått lys, gikk de maniske periodene over mye fortere.

Nick Vujicic er født uten armer og uten bein. I dette foredraget forteller han om kampene han selv har vært gjennom mot depresjon og selvmordstanker, og hvordan man kan overvinne håpløsheten. 

Mens dagene blir kortere og været gråere er det normalt for mange å oppleve at humøret synker, at man føler tristhet, vemod og andre vonde følelser. Dette er høst- og vinterdepresjoner. For den som allerede er deprimert, vil ofte depresjonen forsterkes i mørketiden.

- Veien ut av depresjon er ikke en prosess rett oppover, det er et stigespill der man faller ned i ny og ne, skriver Kristian Hall, kjent som forfatter av boken Opp fra avgrunnen. I dette innlegget forteller han kortfattet, gjenkjennbart og forståelig om veien ut av depresjonen. Her leser du innlegget.

Noen deprimerte pasienter ønsker gjerne å få tydelige svar fra sine behandlere, men en ny studie indikerer at nøkkelen til endring snarere ligger i spørsmålene.

Depresjon er en utbredt psykisk lidelse, men kunnskapen om depresjon er likevel begrenset hos folk flest. Her får du se tre kjente personer som åpent forteller sin historie om depresjon.

Den britiske psykologforeningen gav i 2010 ut rapporten Understanding Bipolar Disorder: Why some people experience extreme mood states and what can help.  Her leser du en oppsummering av hvordan vi kan forstå bipolare lidelser, og hva som kan være til hjelp.

Hvis du er deprimert, er det ikke alltid så lett å finne ut hvorfor. Depresjoner er sjelden utløst av en enkelt grunn, og har gjerne komplekse og sammensatte grunner. Depresjon kan komme fra en blanding av genetisk sårbarnhet, hendelser i fortiden, nåværende omstendigheter, og andre risikofaktorer. Her leser du om 7 vanlige (medvirkende) grunner til depresjon.

Hos de som er deprimert synker ikke stressnivået på normalt vis. Det skader hukommelsen og konsentrasjonen, og kan gi nye runder med depresjon.

Depresjon er en vanlig psykisk lidelse. Men hva er kjennetegnene på depresjon? Her leser du om vanlige depressive symptomer.

Håpløshet er en utarmende følelse som kan oppstå ved psykiske lidelser, og som gir risiko for selvmord. Det kan ofte være snakk om en depresjon som gir en følelse av livet er håpløst. Det er viktig å ta håpløshetsfølelsen på alvor, og søke hjelp - tidlig! 

Sannheten om depresjon er tittelen på en dokumentar om depresjon. Til tross for at 1 av 4 vil oppleve en depresjon i løpet av livet, er det fremdeles stigma knyttet til å ha en psykisk lidelse. Denne filmen tar et oppgjør med stigmaene som fremdeles henger ved det å være rammet av depresjon.

Depresjonen kommer i mange grader og mange former, men det er mye man kan gjøre for å forebygge at den skal ta fullstendig overhånd. Her er fem triks som du kan bruke for å ta opp kampen imot depresjonen.

Annonse

Les mer om depresjon

Depresjon og håpløshetsfølelse

Håpløshet er en utarmende følelse som kan oppstå ved psykiske lidelser, og som gir risiko for selvmord. Det kan ofte være snakk om en depresjon som gir en følelse av livet er håpløst. Det er viktig å ta håpløshetsfølelsen på alvor, og søke hjelp -…
Depresjon

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter