hjelptilhjelp banner

Mange tviler på at effekten er like god som ved å møtes ansikt til ansikt. Forskning viser imidlertid at såkalt videoterapi, det å møte psykologen via skjerm, gir like god effekt som ved å møtes på et kontor.

Vilde Vollestad er psykolog og har jobbet med å utvikle undervisning i psykisk helse for ungdom. Nå har hun skrevet en lettlest og høyaktuell bok om psykisk helse - rettet imot ungdom. Den passer godt for bruk i skolens undervisning om livsmestring.

I midten av mars lanserte Peder Kjøs boka «Alene». Psykologen innrømmer at hans nye bok føles ubehagelig aktuell.

Følelseskompasset er en side for deg som ønsker å lære om følelser, utforske egne følelser og øve på å håndtere følelser på en god måte.

Nancy McWilliams er en sentral forfatter innenfor psykodynamisk eller psykoanalytisk psykoterapi. Hennes bok Psykoanalytisk diagnostikk er nå kommet i norsk oversettelse.

Har du noen gang følt deg uretterdig behandlet? Selvsagt har du det. Men mens noen reagerer med sunt sinne utover, retter andre de negative følelsene innover. Man kjenner seg hjelpeløs, elendig, som et dårlig menneske, verdiløs, og plaget med følelser av angst og depresjon. 

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på hvem som bestemmer - mens usunne relasjoner er preget av at én bestemmer hele tiden.

Alle mennesker har en helt unik kombinasjon av forbindelser i hjernen. Dette nettverket stabiliseres i barne- og ungdomsårene. En forsinket utvikling kan avsløre tidlige tegn på psykiske lidelser.

Les mer om psykologi

Psykiske problemer

De (alt for) gode hjelperne

Mange av de som jeg har hatt samtaler med som psykolog har en ting felles: De strekker…