facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om spiseforstyrrelser

Siste nyheter om spiseforstyrrelser - Siste nyheter om psykisk helse

Personer som overspiser har en tendens til å spise dersom de ikke har det bra med seg selv. 

Både kognitiv atferdsterapi og psykodynamisk terapi viser gode effekter i behandling av spiseforstyrrelse når behandlingen går over forholdsvis lang tid.

Den vanligste spiseforstyrrelsen er overspisingslidelse og flertallet av dem som lider av en spiseforstyrrelse er normalvektige eller overvektige.

Når tanker og handlinger om mat, kropp og vekt tar så stor plass at det går utover livskvalitet og mulighetene til å leve et vanlig liv, har man en spiseforstyrrelse.

I en norsk dokumentarserie på NRK nett-tv flytter programleder Helene Sandvig inn på en avdeling for spiseforstyrrelser ved Oslo universitetssykehus.

Å trene bort en spiseforstyrrelse kan i verste fall forsterke lidelsen.

Synes du forholdet til kropp, mat, følelser og/eller trening har blitt vanskelig? Eller står du nær noen med en spiseproblematikk? Da bør du kjenne til at Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) har åpnet en ny chat.

- Vi har alle vårt og stri med. Noen ganger synes det, andre ganger ikke, skriver Molly i dette innlegget. Det er en kommentar til en artikkel på VG+ om den mørke verdenen av spiseforstyrrelser.

Å bli frisk fra en spiseforstyrrelse er som regel alltid forbundet med ambivalens: På den ene siden ønsker pasienten å bli kvitt spiseforstyrrelsen, på den andre siden ønsker man å beholde den. For den brukes også som løsning på problemer. Her leser du om hvordan spiseforstyrrelser kan behandles.

På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt. De underliggende årsakene til at en person utvikler en spiseforstyrrelse, er det ofte vanskeligere å få øye på.

Spiseforstyrrelser handler nesten alltid om lav eller svingende selvfølelse.

Finn Skårderud er Norges mest kjente psykiater, i tillegg til professor, forfatter og kulturskribent. Nå har han forlatt overlegestillingen sin ved Ullevål sykehus for å starte et nytt livsverk: Et behandlingstilbud for pasienter med spiseforstyrrelser som kombinerer psykoterapi, forskning og kulturformidling.

Den utbredte oppfatningen at bare kvinner har spiseforstyrrelser hindrer menn med disse problemene fra å få den hjelpen og støtten de trenger, viser en liten studie.

På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt. De underliggende årsakene til at en person utvikler en spiseforstyrrelse, er det ofte vanskeligere å få øye på.

Hjelp til selvhjelp via internett har positiv effekt ved spiseforstyrrelser, viser en ny, systematisk oversikt.

Familien spiller en stor rolle for at den som er rammet av spiseforstyrrelse skal bli bedre. Å få engasjert foreldrene i behandlingen er nøkkelen til bedring fra anoreksi, viser amerikansk studie.

Les mer om spiseforstyrrelser

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter