hjelptilhjelp banner

Personer med psykopati har en hjerne som er koblet slik at de overvurderer umiddelbare belønninger og overser framtidige konsekvenser av potensielt farlige eller umoralske handlinger.

Du har helt sikkert møtt noen som er litt i overkant begeistret over seg selv; personer med narsissistiske trekk. Men hva er egentlig narsissisme?

Flere enn før ber om psykologhjelp for å takle en manipulerende leder. Det erfarer psykolog Siv Johansen i Larvik. Hun får inn et nytt tilfelle nesten én gang i måneden.

Det er få lidelser som bærer et slikt stigma som personlighetsforstyrrelser. La oss slå fast en gang for alle; dette er ikke en beskrivelse av et dårlig menneske, heller ikke en vanskelig person.

I sommer har BT.no hatt flere saker om psykopati. - En med sterke psykopatiske trekk vil ikke nøle med å prøve å ødelegge relasjonen din til venner og familie, skriver psykologspesialist og PhD Helge Andreas Hoff i en kronikk på BT.no.

Borderline (eller emosjonelt ustabil) personlighetsforstyrrelse har blitt omtalt som en orkan av emosjonell dysregulering, og innebærer gjerne svingende og sterke affekter, dårlig selvbilde, og selvdestruktivitet for å mestre vanskelige følelser. Her ser du 10 videoer som kan være med på å forklare hva borderline personlighetsforstyrrelse er, hvordan det er å leve med det, og hvordan man kan bli bedre.

Idas dagbok er en dokumentar som er basert på Ida Storm sin videodagbok fra de 8 siste årene. Basert på 50 timer med selvinnspilt videomateriale har det nå blitt laget en dokumentarfilm som skal vises rundt om i landet i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse i tiden framover. Den vises også på NRK 8. oktober i år. 

Les mer om personlighetsforstyrrelser