psykisk helse skolen fb size med stor tekstAnnonse

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11342 abonnenter

Personer med diagnosen ADHD kan slippe å ta medisiner – hvis de får trent nok og riktig. Det mener spesialrådgiver for fysisk aktivitet ved Gaustad sykehus.

Jeg har aldri klart å slappe av. Jeg sliter med å følge samtaler fordi jeg ikke klarer å filtrere bort hverken intern eller ekstern støy. ADHD er ingen tullediagnose.

Pia Søfteland (25) fikk støtte til å ta lastebillappen. Det ble redningen for den unge kvinnen.

Ingrid (19) hadde egentlig en drøm om å bli dyrlege. Nå drømmer hun bare om å mestre hverdagen og komme videre i livet.

Idun Bakke er 24 år og har ADHD. Er alle med en ADHD-diagnose aggressive, voldsomme og urolige? Idun beskriver en annen virkelighet.

Jeg er en av de kreativt "gale". Jeg er en kvinne som fikk diagnosen ADHD i en alder av 44 år. Dette skriver en anonym kvinne i et innlegg på Aftenposten.no.

ADHD er en forstyrrelse som innebærer vansker i forhold til konsentrasjon, impulsivitet, og hyperaktivitet. Tvillingene Vetle og Sander (21) har siden barndomstiden hatt ADHD-diagnose - og har brukt medisiner. Men mens den ene har sluttet med medisiner, har den andre fortsatt. Her ser du en video om hvordan tvillingene opplever det å skulle bruke / ikke bruke ADHD-medisiner.

Seks år gammel fikk Kristoffer diagnosen ADHD, men det skulle ta lang tid før han fikk hjelpen han trengte. Fred og ro, tettere oppfølging i mindre gruppe er noe av det Kristoffer trekker fram som suksessfaktorer.

- Jeg vil prate om oss som lukes ut på veien som ugress i grøftekanten, skriver Linnea Johansson i et innlegg om ADHD.

- Vi har valgt å være åpne om Ingrids diagnose, forteller en forelder til et barn med ADHD.

Relatert