Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11150 abonnenter

Sliter du med at du snubler på flatt underlag, går på eller støter borti folk eller ting, mister ting, søler mye under måltider og får noe problemer med uttale spesielt når du blir ivrig? Har du problemer med å knytte skolissene eller har en elendig håndskrift? Da kan det det hende du har Dyspraksi.

- Vi har utviklet en app mot selvskading. Når de vonde følelsene kommer, kan appen spille av lydfiler der psykologen snakker om hvorfor man ikke skal kutte seg.

MR-scanning av babyer kan gjøre det mulig å avdekke autismespekterlidelser allerede ved seks-månedersalderen, antyder en ny undersøkelse fra USA.

På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt. De underliggende årsakene til at en person utvikler en spiseforstyrrelse, er det ofte vanskeligere å få øye på.

Personer med psykopatiske trekk har vansker med å føye seg etter sosiale normer, viser stor grad av løgnaktighet, aggresjon, uro, uansvarlighet, mangel på anger og empati og kriminalitet. I en ny bok gis et mer optimistisk syn på mulightene for behandling enn tidligere.

Et nytt forskingsprosjekt kan vise seg å hjelpe deprimerte til å bli varig friske ved å tenke mindre og gi mer blaffen i grublingen. Dette skriver Gemini.no, Forskningsnytt fra NTNU og Sintef, i en artikkel om en ny metode for behandling av depresjon kalt metakognitiv terapi.

Mange skoler og lærere har forbausende lite kjennskap med Asperger syndrom.

Rådene for hvilken støtte man skal gi til mennesker etter potensielt traumatiserende hendelser, er modne for en oppdatering fra forskningsfeltet.

Psykosen kom nærmere tre år tidligere hos pasienter som hadde brukt cannabis. Reduksjon av cannabisbruk kan forsinke og kanskje hindre psykose.

Å ha et sensitivt eller følsomt nervesystem medfører at du er bevisst på små nyanser i omgivelsene. Typiske kjennetegn er følsomhet for lys, lyd, smerte, varme og kulde.

Les også