Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11150 abonnenter

Christoffer-saken burde mane norsk barnepsykiatri til mer ettertanke enn den har vist offentlig. Diagnoseverktøyene er ikke gode til å reflektere og skille virkelighetens tilstander fra hverandre. Dette skriver lege Henrik Vogt på VG.no.

Hun må planlegge og gjøre alt for at familien skal fungere. Noen samlivsproblemer har en diagnose.

Barn som har autismespekterforstyrrelser (ASD) har stor effekt av tidlig intervensjon. Slike tiltak fører til klare forandringer i hjernens funksjon, samt fremskritt i evnen til å kommunisere og oppføre seg som andre barn. Dette viser en ny studie utført av Yale School of Medicine, og som nylig er publisert i Journal of Autism and Developmental Disorders. 

Health.msn.com: Autismediagnoser blir sjelden stilt før barnet er 5 år, selv om tiltak virker best før.

Bilde: Facebook

Trond Danielsen skrev åpent brev til prinsesse Märtha Louise om datteren som har asperger og sønnen med autisme. Han skriver om sorgene og om den viktige støtten i å ha andre som forstår! Hvor det er greit at barnet ditt har et raseriutbrudd, og hvor du ikke blir stemplet som en dårlig forelder. Responsen på brevet har vært enorm - fra andre foreldre til "annerledesbarna".

NHI.no: Hvor vidt man bør legge om kostholdet ved autisme er et kontroversielt tema, og det er ikke internasjonalt enighet om hvor dette er å anbefale.

Bilde: mamma.no

Ingen kan se at Benjamin har en annen oppskrift på livet enn andre barn. Åtteåringen har Aspergers syndrom, og er ikke alltid som de andre.

Aspergers syndrom er en diagnose innenfor autismespekteret, som kan medføre store problemer i hverdagen, og som ofte blir misforstått. Det er mange fordeler ved å få en diagnose, da det kan gjøre at en rekke andre diagnoser som personer innfrir faller bort, og at man kan lære seg de ferdighetene man trenger for å overleve "på feil planet"

I 1971 gjennomførte en forskergruppe ved Stanford universitetet i USA et psykologisk forskningsprosjekt, The Stanford Prison Experiment. Prosjektet gikk ut på å studere den psykologiske effekten av å være fanger og fangevoktere. Eksperimentet er blitt verdenskjent ved å ha demonstrert hvordan helt vanlige mennesker på svært kort tid kan bli regelrett onde.

Det finnes ingen usynlige barn. Det er vi voksne som ikke ser. 

Les også