Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11583 abonnenter

Aldri før har du lest en bok som Hvorfor hopper jeg? Den er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt. Bokens forord er skrevet av David Mitchell som selv har en autistisk sønn, og han forteller at boken hjalp ham til å forstå sin egen sønns autisme.

Statsminister Erna Solberg brukte sin første nyttårstale til å sette et stort fokus på psykiske helseplager og hva som kan gjøres for at de som trenger det kan få bedre hjelp.

Eksperter mener norske skolestatsråder ikke har fulgt opp mobbeofrene. 

Synestesi - ekstra koblinger av sanser i hjernen, kan forklare hvorfor autister reagerer sterkt på for eksempel lyder og berøring.

Søvnvansker og ADHD opptrer ofte samtidig og kan ha en gjensidig negativ forsterkende effekt. Mari Hysing, forsker ved RKBU, mener at søvnutredning og søvnbehandling bør være en integrert del av psykisk helsevern for barn.

I forrige uke ble det lansert en helt ny veileder for hvordan kommunene bør arbeide med vold i nære relasjoner. Det kommer fram at kommunene må ha handlingsplaner for hvordan de møter slike problemstillinger. 

Har du kontroll på drikkingen din? Sjekk om du er i faresonen, og få tips til hvordan du kan drikke mindre alkohol.

Yrkesaktive kvinner som får barn med atferdsvansker, er i større grad ute av arbeidslivet tre år etter fødselen.

Her er en stor nyhet til elever som opplever mobbing. Og til foreldre som vil stoppe den: Norges første app med gode råd om hvordan du kan stoppe mobbingen i skolen.

Sliter du med at du snubler på flatt underlag, går på eller støter borti folk eller ting, mister ting, søler mye under måltider og får noe problemer med uttale spesielt når du blir ivrig? Har du problemer med å knytte skolissene eller har en elendig håndskrift? Da kan det det hende du har Dyspraksi.

- Vi har utviklet en app mot selvskading. Når de vonde følelsene kommer, kan appen spille av lydfiler der psykologen snakker om hvorfor man ikke skal kutte seg.

MR-scanning av babyer kan gjøre det mulig å avdekke autismespekterlidelser allerede ved seks-månedersalderen, antyder en ny undersøkelse fra USA.

På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt. De underliggende årsakene til at en person utvikler en spiseforstyrrelse, er det ofte vanskeligere å få øye på.

Personer med psykopatiske trekk har vansker med å føye seg etter sosiale normer, viser stor grad av løgnaktighet, aggresjon, uro, uansvarlighet, mangel på anger og empati og kriminalitet. I en ny bok gis et mer optimistisk syn på mulightene for behandling enn tidligere.

Et nytt forskingsprosjekt kan vise seg å hjelpe deprimerte til å bli varig friske ved å tenke mindre og gi mer blaffen i grublingen. Dette skriver Gemini.no, Forskningsnytt fra NTNU og Sintef, i en artikkel om en ny metode for behandling av depresjon kalt metakognitiv terapi.

Mange skoler og lærere har forbausende lite kjennskap med Asperger syndrom.

Rådene for hvilken støtte man skal gi til mennesker etter potensielt traumatiserende hendelser, er modne for en oppdatering fra forskningsfeltet.Les også