Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11583 abonnenter

Eksperter mener norske skolestatsråder ikke har fulgt opp mobbeofrene. 

Synestesi - ekstra koblinger av sanser i hjernen, kan forklare hvorfor autister reagerer sterkt på for eksempel lyder og berøring.

Søvnvansker og ADHD opptrer ofte samtidig og kan ha en gjensidig negativ forsterkende effekt. Mari Hysing, forsker ved RKBU, mener at søvnutredning og søvnbehandling bør være en integrert del av psykisk helsevern for barn.

I forrige uke ble det lansert en helt ny veileder for hvordan kommunene bør arbeide med vold i nære relasjoner. Det kommer fram at kommunene må ha handlingsplaner for hvordan de møter slike problemstillinger. 

Har du kontroll på drikkingen din? Sjekk om du er i faresonen, og få tips til hvordan du kan drikke mindre alkohol.

Yrkesaktive kvinner som får barn med atferdsvansker, er i større grad ute av arbeidslivet tre år etter fødselen.

Her er en stor nyhet til elever som opplever mobbing. Og til foreldre som vil stoppe den: Norges første app med gode råd om hvordan du kan stoppe mobbingen i skolen.

Sliter du med at du snubler på flatt underlag, går på eller støter borti folk eller ting, mister ting, søler mye under måltider og får noe problemer med uttale spesielt når du blir ivrig? Har du problemer med å knytte skolissene eller har en elendig håndskrift? Da kan det det hende du har Dyspraksi.

- Vi har utviklet en app mot selvskading. Når de vonde følelsene kommer, kan appen spille av lydfiler der psykologen snakker om hvorfor man ikke skal kutte seg.

MR-scanning av babyer kan gjøre det mulig å avdekke autismespekterlidelser allerede ved seks-månedersalderen, antyder en ny undersøkelse fra USA.

På overflaten handler spiseforstyrrelser om mat, kropp og vekt. De underliggende årsakene til at en person utvikler en spiseforstyrrelse, er det ofte vanskeligere å få øye på.

Personer med psykopatiske trekk har vansker med å føye seg etter sosiale normer, viser stor grad av løgnaktighet, aggresjon, uro, uansvarlighet, mangel på anger og empati og kriminalitet. I en ny bok gis et mer optimistisk syn på mulightene for behandling enn tidligere.

Et nytt forskingsprosjekt kan vise seg å hjelpe deprimerte til å bli varig friske ved å tenke mindre og gi mer blaffen i grublingen. Dette skriver Gemini.no, Forskningsnytt fra NTNU og Sintef, i en artikkel om en ny metode for behandling av depresjon kalt metakognitiv terapi.

Mange skoler og lærere har forbausende lite kjennskap med Asperger syndrom.

Rådene for hvilken støtte man skal gi til mennesker etter potensielt traumatiserende hendelser, er modne for en oppdatering fra forskningsfeltet.

Psykosen kom nærmere tre år tidligere hos pasienter som hadde brukt cannabis. Reduksjon av cannabisbruk kan forsinke og kanskje hindre psykose.

Å ha et sensitivt eller følsomt nervesystem medfører at du er bevisst på små nyanser i omgivelsene. Typiske kjennetegn er følsomhet for lys, lyd, smerte, varme og kulde.

Usunt kosthold under svangerskapet eller tidlig i barndommen kan øke risikoen for atferdsproblemer og psykiske plager hos barn, viser ny norsk forskning. Dette skriver ABC Nyheter.

Hjelp til selvhjelp via internett har positiv effekt ved spiseforstyrrelser, viser en ny, systematisk oversikt.

Seniorrådgiver Kari Steindal ved Nasjonal kompetanseenhet for autisme har laget en presentasjon om Aspergers syndrom - med fokus på nærhet, kontakt og kommunikasjon. Hun lister opp vanlige stresskilder som man bør kjenne til i møte med barn og unge med Aspergers syndrom og hvilke tilrettelegginger som trengs. Dette er basiskunnskap for lærere som møter eleven med Aspergers syndrom i klasserommet.

Et yoghurtbeger i gulvet, smelling i dører, roping – eller total taushet. Hvor går grensen for hvor sint du kan være? – Hvis et barn sier til deg at du er sint, da er det alvor. Da skal man høre etter, sier Bjørn Løvland som er terapeut og seniorrådgiver hos Reform ressurssenter for menn.

Hvordan takle vanskelige utfordringer? Hvordan snakke støttende til seg selv? Dette kan barn og unge og deres hjelpere nå se på film.

Hverdagen besto av knuste møbler og knyttneven i veggen. Til slutt fikk familiefaren valget mellom å flytte ut – eller å få hjelp med raseriet sitt. Men det er lange ventelister for å få slik hjelp.

Tilskuddsordningen med psykologer i kommunehelsetjenesten har bidratt til bedre hjelp for pasienter, økt samarbeid og flere psykologårsverk i kommunene.

Sliter du med å komme i seng og føler deg som et kronisk B-menneske? Ny forskning viser at B-mennesker kan bli A-mennesker over tid, og omvendt. Her leser du hvordan.

Anerkjente NICE har publisert retningslinjer for diagnose og behandling ved sosial angst, og det for første gang.Les også