facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om personlighetsforstyrrelser

Siste nyheter om personlighetsforstyrrelser - Siste nyheter om psykisk helse

Unnvikende og avhengig personlighetsforstyrrelse er arvelig i større grad enn tidligere antatt, ifølge Psyknytt.no. De viser til en ny tvillingstudie fra Folkehelseinstituttet, som benyttet data fra 8045 unge voksne tvillinger – både en- og toeggede.

Ifølge Psyknytt.no fant forskerne at hele to tredeler av variasjonen i unnvikende og avhengig personlighetsforstyrrelse kan forklares av gener. Dermed tyder disse resultatene på at miljøpåvirkning ikke er like viktig som tidligere antatt, ifølge Folkehelseinstituttet.Miljøeffektene som hadde betydning var de som var unike for hver tvilling, som for eksempel innflytelse fra forskjellig venner, lærere, aktiviteter og andre livshendelser som bare påvirker den ene av tvillingene i et par.

Når man snakker om arvbarhet er det viktig å understreke at dette begrepet ikke sier noe om individer, men om populasjonen som helhet. Arvbarhet er et kvantitativt mål på hvor stor andel av den totale variasjonen i en egenskap, for eksempel personlighetsforstyrrelser, som skyldes påvirkningen fra gener, sier stipendiat og førsteforfatter Line C. Gjerde, ifølge instituttets nettside.

 

Kilde 

 

 

 

 

 

Bøker om psykisk helse

Følg oss på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 12357 abonnenter

Anbefalt bok (psykopati)

bok psykopat

Affiliateannonse