Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Idas dagbok er en dokumentar som er basert på Ida Storm sin videodagbok fra de 8 siste årene. Basert på 50 timer med selvinnspilt videomateriale har det nå blitt laget en dokumentarfilm som skal vises rundt om i landet i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse i tiden framover. Den vises også på NRK 8. oktober i år. 

Dette forteller Karianne Berge i Indie Film til hjelptilhjelp.no.  

Kjemper med et turbulent følelsesliv

Ida kjemper med et turbulent følelsesliv som en følge av emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse (borderline). De siste åtte årene har Ida laget videodagbok for å roe sinnet og strukturere tankene sine.

- Idas dagbok er en dokumentarfilm som er basert på Ida Storm sin videodagbok fra de 8 siste årene. Prosjektet startet i slutten av 2010 da Indie Film fikk tilsendt omlag 50 timer med videodagbokmateriale fra Ida. Hun ville at noen skulle fortelle hennes historie, forteller Karianne Berge.

Gjennom dagboken hennes får vi et unikt innblikk i en verden preget av redsel og angst, men også i verdifulle øyeblikk av hverdagsseiere og selvoppdagelse. Viktigst av alt får vi være vitne til hennes kamp frem mot selvaksept og en genuin takknemlighet for livet. 

- Idas dagbok er en film om håp, om å finne sin egen identitet og om å våge å leve.

 

idas diary

Bilde: Fra brosjyren til filmen Idas dagbok

 

- Et av de modigste menneskene jeg har møtt

Regissør August B. Hanssen skriver i brosjyren til filmen:

- Det som umiddelbart tiltrakk meg ved dette prosjektet var Idas kampvilje. Ida er et av de modigste menneskene jeg har møtt. Til tross for at Idas liv har vært fylt av emosjonelle svingninger og utfordringer som er de færreste av oss forunt, så har Ida en fantastisk humor, en misunnelsesverdig utholdenhet og en dyp omtanke for sine medmennesker. Å arbeide med Ida de siste fire årene ser jeg på som et stort privilegium.

Selv forteller Ida at hun gjennom denne filmen ønsker å skape mer åpenhet og å bryte tabuer. At det kan bli lettere for andre å åpne seg, snakke om det og søke hjelp. Jeg håper også at det kan skape mer forståelse til helsepersonell og pårørende, forteller hun.

 

En unik film for ansatte i psykiatrien og for pårørende av psykisk syke

- Hvem er filmen for? 

- Filmen er en ufiltrert historie om hvordan det ER å være Ida, en jente som kjemper seg gjennom livets opp- og nedturer og er for alle som har gått på en smell og vet at livet krever mot og verktøy for å komme seg videre til de gode dagene, forteller Karianne Berge.

Filmen gir er et unik innblikk i hvordan hverdager som psykisk syk ser ut og kan på den måten være ekstra interessant for de som jobber innenfor psykiatrien og pårørende av psykisk syke.

Psykolog Svein Øverland uttaler følgende om filmen:

- Idas Dagbok er en sånn film som slår deg i magen. Men på en god måte og fordi du har godt av det. Den er brutal, fordi den er ærlig. Og fordi det er sånn det er å være Ida. - Den beste måten å lære noe om psykiske lidelser og hvordan vi best kan hjelpe, er å snakke med de som vet hvordan det er. Med andre ord folk som Ida. Og om du ikke kan det, så er det et godt alternativ å se denne filmen.

 

Ønsker du å se filmen?

Filmen Idas dagbok skal vises på NRK 8.oktober i forbindelse med Verdensdagen for psykisk helse, men skal før det på kinoturné til Haugesund, Trondheim, Bergen, Stavanger, Kirkenes, Tromsø, Honningsvåg og Oslo.

- Følg med på www.facebook.com/IdasDagbok for oppdateringer på hvor og når filmen kan sees og ta kontakt om du ønsker visning av filmen på din kino i forbindelse med Verdensdagen for pyskisk helse, oppfordrer Karianne Berge. 

 

Følg med på Idas dagbok her

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om personlighetsforstyrrelser

Personlighetsforstyrrelser

Mitt liv som psykopat

Hver gang jeg skal til å gjøre noe med min kone eller andre i familien, så stopper jeg…