Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterDiagnosen emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse har vært vanskelig å akseptere, skriver kvinnen bak bloggen Speak with words. Jeg har unngått å prate om diagnosen, men i dag så følte jeg meg klar for det. Her leser du hele innlegget.

Jeg hadde time med behandleren min i dag, og jeg valgte å prate om min diagnose.

Jeg har egentlig unngått å prate om diagnosen da den har vært vanskelig for meg å akseptere, men i dag så følte jeg meg klar for det. 

Jeg tok opp det jeg leste på bloggen til sinnslidelse – forelesning om egen diagnose hvor hun hadde vært på forelesning. Og behandleren min ble litt sjokkert over det jeg sa, og hun lurte på hva min mening var om det. Jeg sa at jeg egentlig syntes synd på han som hadde den forelesningen, fordi han ikke hadde ett annet perspektiv på ting og var så trangsynt. Han drar jo alle i hjelpeapparatet under samme kammen, og det blir feil. Og en diagnose er ikke helheten i et mennesket.

 

Jeg fikk høre fra behandleren min om at jeg var flink til å reflektere, og at det var bra at jeg tenkte sånn. Hun fortalte jo om at hun har gjort personer frisk som har hatt denne diagnosen. «Det finnes håp» sa hun. 

Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse er ikke noe man er. Det er en diagnose man har. En forstyrrelse i personligheten.

Jeg fikk spørsmål om hvilket symptom som gjaldt meg nå, under den siste tiden. Jeg nevnte da at jeg har hatt en del selvmordstanker. Tanken på å ville gi opp. Men den henger vel litt med mine svingninger, som behandleren min nevnte hun mente var mer det gjeldende symptomet for tiden. Jeg tror det at jeg har såpass svingninger gjør at selvmordstankene går deretter. 

Når jeg er langt nede, så kommer selvmordstankene lettere, når jeg er langt oppe, så er ikke selvmordstankene der. Og jeg svinger ofte fra dag til dag, og til tider i løpet av en dag.

borderline sitat

Bilde: Dreamstime / Hjelptilhjelp.no

Føler ikke at jeg akkurat har en stabilitet akkurat nå. Og jeg har nå først klart å akseptere diagnosen jeg fikk i november. Det har tatt tid, men jeg har følt jeg har trengt den tiden også.

Jeg liker ikke diagnosen, men jeg aksepterer den.

- Fra bloggen Speak with words


 

Relatert


Nyheter om psykisk helse

Elevenes psykiske helse i skolen


Undertittel: utdanning til å mestre egne liv
Boken omtales av forlaget på følgende måte.

Hva forstår vi med psykisk helse i et utdanningsperspektiv og hva hemmer…

Smertepsykologi


Boken omtales av forlaget på følgende måte.
Hvordan kan man forstå og håndtere smerte ut ifra et psykologisk perspektiv? Forfatterne tar for seg grunnlaget…

I møtet mellom hjelper og pasient er det en enorm maktubalanse

Å være pasient i en situasjon hvor andre mennesker har helt og holdent all makt til å ta beslutninger som kan få avgjørende betydning for livet ditt, den maktubalansen…

Anorektisk. Noe så sjelden som en bestselger om spiseforstyrrelse

Hvordan oppleves norsk psykiatri for en pasient med anoreksi og tvangslidelser? Hvilke kamper utspiller seg i et menneske som vil gjøre det slutt med en sykdom som har vært både…

Anorektisk


Boken omtales av forlaget på følgende måte.

Ærlig, nådeløs og usentimental skildring fra anoreksiens innside. Skrevet over tre år, gjennom en langsom…