Diagnosen emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse har vært vanskelig å akseptere, skriver kvinnen bak bloggen Speak with words. Jeg har unngått å prate om diagnosen, men i dag så følte jeg meg klar for det. Her leser du hele innlegget.Jeg hadde time med behandleren min i dag, og jeg valgte å prate om min diagnose.

Jeg har egentlig unngått å prate om diagnosen da den har vært vanskelig for meg å akseptere, men i dag så følte jeg meg klar for det. 

Jeg tok opp det jeg leste på bloggen til sinnslidelse – forelesning om egen diagnose hvor hun hadde vært på forelesning. Og behandleren min ble litt sjokkert over det jeg sa, og hun lurte på hva min mening var om det. Jeg sa at jeg egentlig syntes synd på han som hadde den forelesningen, fordi han ikke hadde ett annet perspektiv på ting og var så trangsynt. Han drar jo alle i hjelpeapparatet under samme kammen, og det blir feil. Og en diagnose er ikke helheten i et mennesket.

 

Jeg fikk høre fra behandleren min om at jeg var flink til å reflektere, og at det var bra at jeg tenkte sånn. Hun fortalte jo om at hun har gjort personer frisk som har hatt denne diagnosen. «Det finnes håp» sa hun. 

Emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse er ikke noe man er. Det er en diagnose man har. En forstyrrelse i personligheten.

Jeg fikk spørsmål om hvilket symptom som gjaldt meg nå, under den siste tiden. Jeg nevnte da at jeg har hatt en del selvmordstanker. Tanken på å ville gi opp. Men den henger vel litt med mine svingninger, som behandleren min nevnte hun mente var mer det gjeldende symptomet for tiden. Jeg tror det at jeg har såpass svingninger gjør at selvmordstankene går deretter. 

Når jeg er langt nede, så kommer selvmordstankene lettere, når jeg er langt oppe, så er ikke selvmordstankene der. Og jeg svinger ofte fra dag til dag, og til tider i løpet av en dag.

borderline sitat

Bilde: Dreamstime / Hjelptilhjelp.no

Føler ikke at jeg akkurat har en stabilitet akkurat nå. Og jeg har nå først klart å akseptere diagnosen jeg fikk i november. Det har tatt tid, men jeg har følt jeg har trengt den tiden også.

Jeg liker ikke diagnosen, men jeg aksepterer den.

- Fra bloggen Speak with words