Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Når jeg har det bra, er jeg livredd. Jeg vet smellen vil komme, jeg vet bare ikke når den kommer.

Dette skriver Adelheid i et innlegg på BT.no. Hun skriver videre:Avstanden mellom mine opp- og nedturer er enorm. Men grensene er nesten usynlige. Jeg har flere ganger faktisk oppdaget at jeg aktivt nedarbeider gleden jeg kjenner, for å gjøre smellen litt «snillere».

I innlegget setter hun fokus på sin egen kamp for å oppnå mestring i hverdagen. Av særlige utfordringer nevner hun både depresjon og selvskading, og har tidligere også fortalt om diagnosene borderline personlighetsforstyrrelse og Asperger syndrom.

Siden hjernen min mangler filter, treffer alle inntrykk 100 prosent. Jeg rekker ikke å sortere, jeg rekker ikke skjønne hva som skjer; jeg bare reagerer. Sinne, latter, gråt, frykt og banning sitter løst hos meg, forteller hun.

Depresjon er nok den tilstanden jeg frykter mest av alle. Det kjennes ut som jeg er død, men samtidig full av en smerte som river i hvert fiber i kroppen.

På tross av de psykiske helseutfordringene forteller Adelheid om drømmen om å få jobb. Hun skriver:

Jeg har så lyst på jobb! En jobb der jeg får tilbringe dagene bak rattet i en lastebil. 

Men jeg er samtidig livredd for å faktisk få meg jobb. Jeg er livredd for at noen faktisk skal tørre å satse på meg, for jeg er så redd for å ikke få det til.

Med dette og andre innlegg har Adelheid vært åpen om hvordan det kan være å streve med psykiske vansker, og hun gir uttrykk for et sterkt engasjement om at psykiske lidelser blir tatt mer på alvor. Hun skriver:

Det farligste man gjør med psykiske utfordringer, er å ikke ta dem på alvor. Å le dem bort, eller å skjule dem for at man skammer seg.

Bare når man anerkjenner problemene, kan man jobbe med dem.

 

Kilde

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om personlighetsforstyrrelser