Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Flere enn før ber om psykologhjelp for å takle en manipulerende leder. Det erfarer psykolog Siv Johansen i Larvik. Hun får inn et nytt tilfelle nesten én gang i måneden.Dette skriver NRK Vestfold. De forteller historien til "Per" som er én av de som har opplevd en slik leder. 

"Per" skjønte ikke omfanget av det før han fikk fysiske plager, som svimmelhet, hodepine, skjelving i kroppen og dårlig nattesøvn. Etter hvert gikk det så langt at han fikk små panikkanfall, skriver NRK Vestfold.

Per forklarer at han synes det er vanskelig å si helt konkret hva lederen gjorde, men det handlet om små drypp over tid og at han ble kritisert foran kollegaer. Etterpå avfeide lederen dette som en bagatell.

Sjefer som behandler andre dårlig, er ekstremt selvopptatte. De tar æren for andres arbeid og ønsker anerkjennelse. De er skruppelløse og mine klienter opplever at lederne ikke utviser empati. Disse lederne vil fremstå som en vinner på bekostning av andre mennesker, sier psykolog Siv Johansen i Larvik til NRK Vestfold.

Dersom man er utsatt for en slik leder er det viktig å anerkjenne dette, og å ikke bare skyve det under teppet, ifølge psykologen. Hun gir følgende råd til en som er i en slik situasjon:

Snakk med andre, søk støtte, skap dine egne allianser og søk hjelp tidlig. Ta kontakt med tillitsvalgt og verneombud før det får utvikle seg. I tillegg er det en god investering å bygge opp en god selvfølelse. Har man god selvfølelse, er man ikke et så lett offer for en manipulerende leder.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om personlighetsforstyrrelser