facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om personlighetsforstyrrelser

Siste nyheter om personlighetsforstyrrelser - Siste nyheter om psykisk helse


Flere enn før ber om psykologhjelp for å takle en manipulerende leder. Det erfarer psykolog Siv Johansen i Larvik. Hun får inn et nytt tilfelle nesten én gang i måneden.Dette skriver NRK Vestfold. De forteller historien til "Per" som er én av de som har opplevd en slik leder. 

"Per" skjønte ikke omfanget av det før han fikk fysiske plager, som svimmelhet, hodepine, skjelving i kroppen og dårlig nattesøvn. Etter hvert gikk det så langt at han fikk små panikkanfall, skriver NRK Vestfold.

Per forklarer at han synes det er vanskelig å si helt konkret hva lederen gjorde, men det handlet om små drypp over tid og at han ble kritisert foran kollegaer. Etterpå avfeide lederen dette som en bagatell.

Sjefer som behandler andre dårlig, er ekstremt selvopptatte. De tar æren for andres arbeid og ønsker anerkjennelse. De er skruppelløse og mine klienter opplever at lederne ikke utviser empati. Disse lederne vil fremstå som en vinner på bekostning av andre mennesker, sier psykolog Siv Johansen i Larvik til NRK Vestfold.

Dersom man er utsatt for en slik leder er det viktig å anerkjenne dette, og å ikke bare skyve det under teppet, ifølge psykologen. Hun gir følgende råd til en som er i en slik situasjon:Snakk med andre, søk støtte, skap dine egne allianser og søk hjelp tidlig. Ta kontakt med tillitsvalgt og verneombud før det får utvikle seg. I tillegg er det en god investering å bygge opp en god selvfølelse. Har man god selvfølelse, er man ikke et så lett offer for en manipulerende leder.

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om personlighetsforstyrrelser

Ut av psykopatens klør

I sommer har BT.no hatt flere saker om psykopati. I en kronikk skriver en anonym kvinne om livet med en psykopat, om et intrikat nett av løgner, undertrykkelse og psykisk vold. - Han var ikke dødssyk. Han bare løy, så jeg skulle få dårlig samvittighet, og han…
Personlighetsforstyrrelser

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter