Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

I sommer har BT.no hatt flere saker om psykopati. I en kronikk skriver en anonym kvinne om livet med en psykopat, om et intrikat nett av løgner, undertrykkelse og psykisk vold. - Han var ikke dødssyk. Han bare løy, så jeg skulle få dårlig samvittighet, og han skulle beholde makten over meg, skriver kvinnen.

Hele den åpenhjertige og informative kronikken finner du på BT.no. 

En rosenrød start

Hun skriver der om hvordan hun ble forelsket og ble samboer med en mann som i starten bare virket sjarmerende og hyggelig.

Begynnelsen. Jeg skulle være singel lenge, tenke på meg selv og nyte singellivet. Men så møtte jeg ham. Han jeg falt så pladask for at jeg var helt sikker på at dette var min sjelevenn.

Hun forteller om en svært lovende og romantisk oppstart på forholdet.

Vi var sammen hele tiden, og jeg ble gravid. Lykkelig uvitende om hvem jeg levde med.

 

Løgnene

Den anonyme kvinnen forteller om hvordan det etter hvert ble veldig mye som skurret og som satte det rosenrøde førsteinntrykket på prøve. Han fortalte at han eide bedrifter i utlandet, om fagbrev som han hadde, jobber som han hadde, tomter, hytter til millionverdier, og attpåtil om en alvorlig kreftsykdom som han skulle være rammet av.

Løgnen tok ingen ende.

Bak hans rygg fikk hun undersøkt fakta og ble vettskremt av å oppdage den ene etter den andre løgnen.

Jeg skalv, var kvalm og gråten presset på.

 

Veien ut

I det skjulte koblet hun inn fastlege, kommuneoverlege, fylkeslege og politi, og hun ble rådet til å gå svært varsomt fram.

Jeg fikk beskjed om å holde fasaden om et fint liv, hvor jeg elsket han, selv om jeg var redd. De var redde for sikkerheten til både meg og barnet.

Om jeg skulle klare å stoppe denne mannen, måtte jeg holde ut litt til. Jeg måtte skaffe meg mer bevis.

Og nettopp dette var det som ble veien ut i frihet fra psykopatens klør.

 

En advarsel

I kronikken på BT.no kan du lese hele den utrolige historien, og hvordan kvinnen måtte kjempe både imot sin egen frykt, for å bli tatt på alvor i hjelpeapparatet, og for å bli stående i den traumatiske kampen for å komme fri.

Hun forteller:

Jeg har kommet langt, og halvannet år etter lever jeg et normalt liv. Men det har vært en tøff kamp. Store arr vil alltid være der. Jeg må rydde opp i ødeleggelsene; personlig, økonomisk, psykisk og fysisk. Angst, depresjon, posttraumatisk stress, og å takle folk som ikke forstår hva jeg har gått igjennom.

Det skremmende er at historien slett ikke er unik. Kvinnen forteller:

Jeg vil at sannheten om min voldsutøver skal nå frem til flest mulig. Han er en kjekk, ung mann som allerede har invadert og manipulert én jente etter meg. Og mange flere vil det bli.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om personlighetsforstyrrelser

Personlighetsforstyrrelser

Kloen som ikke slipper meg

Når jeg har det bra, er jeg livredd. Jeg vet smellen vil komme, jeg vet bare ikke når den…