Nyttige ressurser, artikler, videoer:

Psykisk helse

 

Raymod Røskeland (37) er kjent fra TV-programmet Farmen på TV2. I et intervju med Klikk.no forteller han om ADHD-diagnosen på godt og vondt, og hvordan hans far har vært en viktig støtteperson i livet.

«Skoletaperne» finnes ikke. Vi fant dem opp. Et barn fullt av lærelyst, talent og glede, kan raskt bli redusert til et problem: Den som ikke «klarer det alle andre klarer».

Angst er noe som spiser opp livskvaliteten din. Angst er et fengsel. Angst er noe som kan gjøre deg totalt ensom i en stor forsamling med folk du er glad i fordi du blir fanget i deg selv. 

Mimi og "Oda" var begge forelsket i samme mann, på ulik tid. De fikk begge erfare hva det vil si å leve med en voldelig mann. De forteller sin historie i en sterk sak på nrk.no.

I serien "Ikke spør om det" som ligger ute på NRK nett-tv får vi høre flere mennesker med schizofreni fortelle om hva det innebærer å leve med en slik diagnose. 

Tro på meg: Ha tålmodighet med oss som har ADHD, skriver 14 år gamle Sabine i et innlegg på BT.no.

Anne Marie var 51 år da hun fikk ADHD-diagnosen: – Jeg ble veldig lettet, men også trist, fordi jeg har strevd mye.

Da Gustav Koi (69) vokste opp i Arendal på 1950- og 60-tallet var det ingen som snakket om Asperger syndrom. Først som 59-åring fikk han selv diagnosen.