Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 8295 abonnenter
Annonse   

Mor var i ferd med å gi opp, men det var ikke frisøren. Autistiske Isaiah (4) er livredd for å bli klippet – da satte frisøren seg på gulvet for å roe ham.

Helene Larsen er skribent, pasient, ufør og tidligere journaliststudent. Hun har erfaring med psykiatri fra innsiden og ønsker å opplyse om Asperger syndrom. Denne artikkelen er basert på en sak på Mental Helse sine nettsider og på informasjon fra Helene sin egen blogg.

Alt jeg ville, var å leve som et normalt barn. Jeg skammet meg over hvem jeg var. 

Her leser du om Merete som nylig skrev en kronikk om det å leve med Aspergers syndrom, og sin opplevelse av å ikke bli møtt med forståelse i hjelpeapparatet for hva Asperger er (og ikke er). Denne artikkelen er basert på en kronikk på Aftenposten.no.

Å opprettholde rutinene i hverdagen er noe av det viktigeste for at July (6) skal få en god skoledag.

I denne videoen får vi et enestående eksempel på hva som kan skjule seg bak de autistiske symptomene. 

Han finner feil i enorme datamengder, som selv ikke programvare klarer å identifisere. Dette skriver Aftenposten.no i et flott portrettintervju med Torbjørn.

Greg har Aspergers syndrom. Han har i en årrekke jobbet med å gjøre huset sitt om til en kattelabyrint, da det er hans særinteresse. Se videoen her.

Rosie King har autisme og forteller om dette på TED Talks. - Hvorfor må det være så viktig å være normal? spør hun. Her kan du høre hele foredraget.

Aldri før har du lest en bok som Hvorfor hopper jeg? Den er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt. Bokens forord er skrevet av David Mitchell som selv har en autistisk sønn, og han forteller at boken hjalp ham til å forstå sin egen sønns autisme.

Relatert