facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om autisme

Siste portretter om autisme - Siste portretter om psykisk helse

Da Gustav Koi (69) vokste opp i Arendal på 1950- og 60-tallet var det ingen som snakket om Asperger syndrom. Først som 59-åring fikk han selv diagnosen.

I dag har jeg blitt inspirert til å skrive et innlegg. Et innlegg jeg aldri trodde jeg – NOEN SINNE – kom til å ønske eller tørre å skrive.

Asperger innebærer at man har sosiale vansker, men det er også fordeler, forteller Eirik.

 

Aldri har Olaug Nilssen følt seg mer hjelpeløs enn da sønnen Daniel begynte å forsvinne inn i autismens ukjente landskap. Nå har hun skrevet bok om opplevelsene.

Å leve med autisme kan være fullstendig utmattende. I årevis var Lina en kasteball innenfor psykiatrien - og det var først i voksen alder hun fikk autismediagnosen, og endelig kunne forstå hva vanskene dreide seg om.

Jenter med Asperger kan fremstå som nokså «normale», men problemene vil ofte manifesteres gjennom psykiske vansker som depresjoner, angst, spiseforstyrrelser, tvangsadferd og oppmerksomhetssvikt. En tidligere diagnose ville gitt meg og de rundt meg en bedre forståelse av mine sårbarheter og styrker.

Alt jeg ville, var å leve som et normalt barn. Jeg skammet meg over hvem jeg var. 

Å opprettholde rutinene i hverdagen er noe av det viktigeste for at July (6) skal få en god skoledag.

Han finner feil i enorme datamengder, som selv ikke programvare klarer å identifisere. Dette skriver Aftenposten.no i et flott portrettintervju med Torbjørn.

Rosie King har autisme og forteller om dette på TED Talks. - Hvorfor må det være så viktig å være normal? spør hun. Her kan du høre hele foredraget.

Helene Larsen er skribent, pasient, ufør og tidligere journaliststudent. Hun har erfaring med psykiatri fra innsiden og ønsker å opplyse om Asperger syndrom. Denne artikkelen er basert på en sak på Mental Helse sine nettsider og på informasjon fra Helene sin egen blogg.

Her leser du om Merete som nylig skrev en kronikk om det å leve med Aspergers syndrom, og sin opplevelse av å ikke bli møtt med forståelse i hjelpeapparatet for hva Asperger er (og ikke er). Denne artikkelen er basert på en kronikk på Aftenposten.no.

I denne videoen får vi et enestående eksempel på hva som kan skjule seg bak de autistiske symptomene. 

Aldri før har du lest en bok som Hvorfor hopper jeg? Den er skrevet av Naoki, en utrolig smart, sjarmerende og reflektert 13 år gammel autistisk gutt. Bokens forord er skrevet av David Mitchell som selv har en autistisk sønn, og han forteller at boken hjalp ham til å forstå sin egen sønns autisme.

Bilde: Facebook

Trond Danielsen skrev åpent brev til prinsesse Märtha Louise om datteren som har asperger og sønnen med autisme. Han skriver om sorgene og om den viktige støtten i å ha andre som forstår! Hvor det er greit at barnet ditt har et raseriutbrudd, og hvor du ikke blir stemplet som en dårlig forelder. Responsen på brevet har vært enorm - fra andre foreldre til "annerledesbarna".

Bilde: mamma.no

Ingen kan se at Benjamin har en annen oppskrift på livet enn andre barn. Åtteåringen har Aspergers syndrom, og er ikke alltid som de andre.

Les mer om autisme

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter