facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om depresjon

Siste portretter om depresjon - Siste portretter om psykisk helse

Depresjonen min er der ikke bare en gang i uken. Den er der hele tiden. Det er så ekstremt viktig at ungdommer som sliter med psykiske lidelser får hjelp. 

Tidenes mestvinnende olympier har lenge slitt med depresjon. Nå vil han hjelpe andre: - Jeg vil redde liv.

Jeg er verken lat, dum eller uinteressert. Jeg er syk og jeg bør ikke trenge å være flau over sykdommen min.

Fotografen Thomas Morel er en av Norges fremste fotografer. Bildene hans er enestående - det samme er måten han jobber på. Men lyskunstneren har også en mørkere side.

For tre år siden hadde jeg en episode med alvorlig depresjon. Det vanligste svaret jeg fikk fra vennene mine var "nei, du kan ikke være deprimert. Du smiler jo hele tiden."

- Det motsatte av depresjon er ikke lykke, men vitalitet, og det var vitaliteten som syntes å renne bort i fra meg på det tidspunktet. Dette forteller forfatter Andrew Solomon i et foredrag på TED Talks, hvor han bringer oss med inn i det dype mørket av hva det vil si å ha en depresjon. Hør hele foredraget her.

Jeg er i midten av tjueåra, og som tilsynelatende har et godt og vellykket liv, men jeg er en av disse unge ensomme, de skjulte deprimerte.

Fotballspiller Tomasz Sokolowski var langt nede. En depresjon var i ferd med å knekke ham. Denne artikkelen er basert på et intervju av Tomasz Sokolowski med BT.no

Her leser du om "Fredrik" (34) som har fortalt sin historie anonymt til TV2.no om da han ble rammet av fødselsdepresjon. Denne artikkelen er basert på en nyhetssak på TV2.no.

Her leser du om Åse Skjølberg (39) som har fortalt om sin depresjon, og det umulige kravet i etterkant om å skulle være 100%.

Forfatter Kristian Hall (37) har skrevet boka "Opp fra avgrunnen", som han håper kan være til støtte for andre som sliter med depresjon.

«Flink pike» er blitt beskrevet som en feelgood-film om det å oppleve en tung depresjon. Dette kan kanskje høres ut som en selvmotsigelse, men til tross for at filmen skildrer et vanskelig tema evner den å gjøre det på en måte som gjør den til en god og verdig filmopplevelse.

Generalmajor Leif Sverre Rosén ble intervjuet i Dagsrevyen 16. januar 2014 om sine erfaringer med psykiske problemer.

Les mer om depresjon

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13396 abonnenter