facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om rusproblemer

Siste portretter om rusproblemer - Siste portretter om psykisk helse

Populære portretter om rusproblemer

- Alle kan bli rusfri

Båtturen hav(b)rus skal få rusmisbrukere rusfri. Visjonen er: - Alle kan bli…
Rusavhengighet

Marijuana-bruken begynte som en løsning på vanskene i livet - det var som en kjærlighetsaffære. Men etter hvert ble det mer og mer problematisk: - Marijuana ble den tingen i livet jeg trengte for å bli i stand til å gjøre nesten hva som helst annet. 

Han var snill og uendelig høyt elsket - men også usikker og redd. Simon ble en i statistikken over overdosedødsfall. Dette er hans historie.

Mitt største ønske er at de som klarer å mestre rusen skal hylles som helter. Det skal ikke være en negativ ting å være eks-narkoman, for alternativet er så mye verre.

Man må begynne å se på rusavhengighet som en avhengighet og ikke som en fysisk sykdom. Det er en psykisk avhengighet på linje med sykdommer som spiseproblemer, og de som skal behandle de avhengige, må gå inn i det som ligger bak avhengigheten.

Hvordan kan en person med rusproblemer, paranoid schizofreni, og en sterk frykt og skepsis for enhver kontakt med hjelpeapparatet få hjelp til å få livet på rett kjøl? I dette innlegget leser du nettopp et slikt eksempel. - Å søke hjelp føltes i starten som et svik mot meg selv, skriver en av deltakerne i et forskningsprosjekt ved KORFOR, som ble en viktig støtte til å ta tak i eget liv.

Magnus Lilleberg lever som rusmisbruker i Oslo. Han har filmet en av hverdagene sine, og det er blitt til en prisbelønt dokumentarfilm. Se filmen her.

Her leser du om Gurid (40) som gikk fra å være tung rusmisbruker og uteligger til å bli rusfri. I stor grad gjennom fysisk trening. Denne artikkelen er basert på et intervju med Gurid Bu i OsloBy.

Kirsten (62) har tatt det vanskeligste valget i sitt liv.

Båtturen hav(b)rus skal få rusmisbrukere rusfri. Visjonen er: - Alle kan bli rusfri.

Annonse

Les mer om rusproblemer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter