facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om selvmord og selvskading

Siste portretter om selvmord og selvskading - Siste portretter om psykisk helse

 

Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 11342 abonnenter

Noen år før hun døde i 2012, mottok Niels Fredrik Dahl (60) en slags dagbok fra sin mor med tanker og følelser nedskrevet da hun gikk til behandling for depresjon og livslede. Nattboken, kalte hun den. Nå har han skrevet en roman med utgangspunkt i dagboken.

Jeg gikk inn i min største rolle noen sinne. De døende skulle spille livsglad og levende i 6 måneder.

For et par år siden prøvde jeg å ta selvmord. For mange av mine nærmeste kom det som et sjokk. Hvis noen sier «jeg skulle ønske jeg var død» eller noe i liknende, ta grep!

Menn må tørre å si ifra på samme måte som kvinner allerede gjør.

Kirkens SOS ble redningen da artisten prøvde å ta livet sitt i fjor.

Jeg føler meg heldig som er i live, hver eneste dag, forteller Kevin Hines i denne videoen som har blitt sett over 1 million ganger på YouTube. - Jeg forteller det samme som de andre 19 som har overlevd etter å ha hoppet fra Golden Gate Bridge: I det øyeblikk jeg hadde kastet meg utfor kanten, angret jeg jeg umiddelbart. 

Her leser du om Marthe (28) som for åtte år siden mistet sin far i selvmord, og som har skrevet om det tunge tapet. Denne artikkelen er basert på Marthe Kragtorp sin egen fortelling i Det Nye, også publisert på Klikk.no.

Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.

The Silent Epidemic er en australsk dokumentar om selvskading. Selvskading er en lite anerkjent trussel imot hele vårt moderne samfunn, hevdes det i dokumentaren.

- Jeg tror han ble rammet av bunnløs, svart tomhet, forteller Camilla Rosenlund til Aftenposten.no.

Relatert