facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om
selvmord og selvskading

Siste portretter om selvmord og selvskading - Siste portretter om psykisk helse

Populære portretter om selvmord og selvskading

Lene Marlin: - Jeg ville ikke leve lenger

Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.
Selvmord / selvskading

Grunner til selvskading

I et innlegg i BTbatt idag, skriver Jill Markussen (18) om selvskading. Det er ikke…
Selvmord / selvskading


Det var ingenting jeg kunne si eller gjøre for å ta bort smerten og jeg tror jeg aldri før har følt meg så utilstrekkelig. Vi er nødt til finne ut hvorfor så mange mennesker ikke lengre orker å leve.

Ludvig de Presno Bjørnrud mistet en venn som tok sitt eget liv. Da bestemte han seg for at det var noe han ikke ville oppleve igjen. Nå oppfordrer han andre til å snakke med venner som sliter.

Lene Juliane Skjønsberg forlot sin deprimerte sønn på venterommet på psykiatrisk akuttavdeling. De skulle aldri mer snakke sammen.

Noen år før hun døde i 2012, mottok Niels Fredrik Dahl (60) en slags dagbok fra sin mor med tanker og følelser nedskrevet da hun gikk til behandling for depresjon og livslede. Nattboken, kalte hun den. Nå har han skrevet en roman med utgangspunkt i dagboken.

Jeg gikk inn i min største rolle noen sinne. De døende skulle spille livsglad og levende i 6 måneder.

For et par år siden prøvde jeg å ta selvmord. For mange av mine nærmeste kom det som et sjokk. Hvis noen sier «jeg skulle ønske jeg var død» eller noe i liknende, ta grep!

Menn må tørre å si ifra på samme måte som kvinner allerede gjør.

Kirkens SOS ble redningen da artisten prøvde å ta livet sitt i fjor.

Jeg føler meg heldig som er i live, hver eneste dag, forteller Kevin Hines i denne videoen som har blitt sett over 1 million ganger på YouTube. - Jeg forteller det samme som de andre 19 som har overlevd etter å ha hoppet fra Golden Gate Bridge: I det øyeblikk jeg hadde kastet meg utfor kanten, angret jeg jeg umiddelbart. 

Her leser du om Marthe (28) som for åtte år siden mistet sin far i selvmord, og som har skrevet om det tunge tapet. Denne artikkelen er basert på Marthe Kragtorp sin egen fortelling i Det Nye, også publisert på Klikk.no.

Jeg lever med det hver dag og kommer til å bære det med meg for resten av livet. Så da kan jeg like godt si det høyt: At jeg prøvde å ta mitt eget liv. At jeg ikke fikset det konstante presset.

The Silent Epidemic er en australsk dokumentar om selvskading. Selvskading er en lite anerkjent trussel imot hele vårt moderne samfunn, hevdes det i dokumentaren.

- Jeg tror han ble rammet av bunnløs, svart tomhet, forteller Camilla Rosenlund til Aftenposten.no.

Jostein Pedersen - kjent fra tv - tenkte barna hans ville få det mye bedre om han tok sitt eget liv. Nå er han ute med boken "Nesten". 

I et innlegg i BTbatt idag, skriver Jill Markussen (18) om selvskading. Det er ikke selvskading som er selve problemet. Selvskadingen er en overlevelsesstrategi når man opplever at livet ikke lar seg mestre, og det er ikke på annen måte er mulig å uttrykke den psykiske smerten. 

Som fjortenåring begynte Sofia Åkerman å skade seg selv. Kampen mot sitt indre monster, som hun kaller det, var så stor at hun på nitti-tallet tilbrakte to år på sykehus. 

Annonse

Les mer om selvmord og selvskading

Den siste samtalen

Lene Juliane Skjønsberg forlot sin deprimerte sønn på venterommet på psykiatrisk…
Selvmord / selvskading

13 reasons why NOT

Livet kan være skikkelig dritt til tider, og spesielt i ungdomstiden. Slik innledes et…
Selvmord og selvskading

Pasientene ingen vil hjelpe

Som helsepersonell har jeg plastret mange sår. Men som pasient opplever jeg at personalet…
Selvmord og selvskading

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter