Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterArtisten St. Thomas hedres nå med en dokumentarfilm. Artisten slet med psykiske problemer og var helt åpen om dette, ikke minst i sangtekstene sine.

 Bilde: By Nina-no (Eget verk) [CC-BY-SA-2.5], via Wikimedia Commons

 

Slet med psykiske problemer - fikk 52 avslag hos psykologer

Rådet for Psykisk helse skriver om den kommende filmlanseringen:

Thomas Hansen døde 31 år gammel i 2007, etter en uheldig blanding av reseptbelagt medisiner. I flere sammenhenger fortalte han om hvordan han slet med depresjon. Etter hans død kom det fram at han hadde fått avslag fra hele 52 psykologer som han hadde søkt hjelp hos. Nå lager to britiske filmskapere film om livet hans.

 

Tynt skille mellom personen og musikeren

Det er Richard Knights og Gary Reynolds som jobbet i MTV i London som fikk idéen om å lage film av livet til St. Thomas. Bakgrunnen var at da de først hørte musikken til St. Thomas, skulle de bare undersøke hvorfor han ikke hadde utgitt musikk på en stund. Da oppdaget at han var gått bort. Dette gjorde at de begynte å lese historiene om ham.

 Det er et veldig tynt skille mellom personen Thomas og musikeren Thomas. Han forteller nærmest sin livshistorie gjennom sangene sine, og det er det veldig interessant å bygge en film rundt, fortalte Richard Knights til NRK da de i sommer var i Norge for å gjøre opptak til filmen, forteller Knights og Reynolds ifølge Rådet for psykisk helse.

 

Har samlet stoff til filmen i flere år

Knights og Reynolds har i flere år samlet stoff og jobbet med filmen, før de i vår satte i gang en innsamling via et nettsted for folkefinansiering. I løpet av noen få uker hadde de samlet inn 7200 pund for å gjøre ferdig filmen.

Da St Thomas døde gikk familien hans, plateselskapet Racing Junior og Rådet for psykisk helse sammen om St. Thomas' minnefond, som også har bidratt til å få filmen realisert.

 

Oppdatering 

NB: Nå er filmen laget - og du kan se den fritt på NRK Nett-tv.

 

Kilde: 

 

 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…