facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om psykiske problemer

Siste portretter om psykiske problemer - Siste portretter om psykisk helse


I en videoserie på Aftenposten.no forteller flere ungdommer og unge voksne om kampen imot psykisk lidelse. Serien er en del av promoen til filmen Idas dagbok som vises på Aftenpostens Web-TV lørdag. 1. Video: Trailer fra Idas dagbok

  Les mer om Idas dagbok-filmen her:

 

Beretninger om psykiske vansker - uten filter

Foruten at Aftenposten viser et videoinnslag fra Ida i Idas dagbok, har de også lagt ut følgende klipp med mennesker som forteller om sin kamp imot psykisk lidelse.

 1. Lisa. Om angst og spiseforstyrrelse  Aftenposten.no skriver:

  - Lisa (20) har angst, og sliter med spiseforstyrrelser. Men det er viktig for henne å få frem at hun også er mer diagnosene sine og at det er OK å ikke ha det bra.

 2. Maren. Om borderline personlighetsforstyrrelse  Aftenposten.no skriver:

  - Maren (21) har en ustabil personlighetsforstyrrelse og bulimi. Hun har vært i psykiatrien i syv år, og blir bare bedre og bedre, selv om det stadig vekk kommer utfordringer.

 3. Kai. Om bipolar lidelse

  Aftenposten.no skriver:

  - Kai (32) beskriver seg selv som bipolar superstar, og blogger om utfordringene knyttet til psykiske lidelser. Han har bl.a. skrevet om sin frivillige innleggelse.

 4. Kassandra. Om panikkangst og agorafobi

  Aftenposten.no skriver:

  - Kassandra (21) har panikkangst og agorafobi. Det vil si en frykt for åpne og ukjente plasser, spesielt med mange mennesker til stede. Til tross for dette er hun på utveksling i Mexico.

 5. Anne-Grethe. Om emosjonelt ustabil personlighetsforstyrrelse

  Aftenposten.no skriver:

  - Anne-Grethe (23) har vært syk lenge, men nå er den emosjonelt ustabile personlighetsforstyrrelsen på vei ut av diagnoselista, og hun har lagt selvskadingen bak seg.

 6. Adrian. Om å dele de vanskelige følelsene

  Aftenposten.no skriver:

  - Adrian (28) vet hvor vanskelig det kan være å dele det man føler. Han tror det er viktig å ikke bare å snakke om å være åpen, men å faktisk dele det man bærer på dypt inni seg, før det er for sent.

 7. Cecilie. Om å kjempe imot depresjon

  Aftenposten.no skriver:

  - Cecilie (22) har slitt med mye forskjellig i løpet av sine 22 år, men føler nå at hun er på et temmelig stabilt sted i livet. Problemet er at når roen senker seg kommer forventningene om kaos krypende.

 

Kilde: Aftenposten.no - Uten filter

lisa

Bilde: Dreamstime