Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

- Hvis jeg kom meg gjennom den dagen da vinden blåste feil. Den dagen jeg datt ned i det mørke hullet som noen hadde gravd klart til meg. Den dagen da det fine var umulig å se. Den dagen da det ikke kunne blitt verre. Hvis jeg kom meg gjennom den dagen, da er det meste mulig.

Bilde: Fra forsiden av boken Ingen svarDette er et utdrag fra den nye boken "Ingen svar", som er skrevet av Madeleine Kristiansen (28). Hun er psykologistudent og har dette året startet Kristiansens Forlag hvor den boken er utgitt.

Tekstene handler om livet, døden, ambivalensen om å bli i livet eller velge å avslutte det, håpet går igjen gjennom hele boka.

Jeg har skrevet en annerledes bok om psykisk helse som jeg tror mange vil kjenne seg igjen i. Det er en bok fylt med små tekster der hovedtema gjennom boka er psykisk helse, forteller Kristiansen.

Hun utdyper at tekstene i boka er skapt fra hverdagslige observasjoner, egne tanker og inspirert fra små og store hendelser i både hennes eget og andres liv. Det er også tekster om hverdagslige observasjoner, urettferdighet og generelt tanker som jeg tror mange tenker men kanskje ikke klarer å sette ord på. 

Jeg har vært glad i å skrive gjennom mange år, liker å formidle et budskap gjennom tekst. Små tekster har jeg skrevet gjennom flere år for meg selv, men ikke publisert det noe sted før jeg ga ut denne boka dette året, sier hun.

Jeg skrev denne boka fordi jeg ville samle alle tekstene mine sammen i en bok, med et håp om at tekstene ville treffe noen. 

Madeleine Kristiansen forteller også at boka ble skrevet før coronakrisen, men mener er flere av tekstene som kan passe litt inn i denne tiden. 

Målgruppen til boka er folk flest. Men spesielt er boken rettet imot mennesker som interesserer seg for psykisk helse; for pasienter, pårørende, og helsepersonell. 

  

Utdrag fra boken "Ingen svar"

"Ordene hjelper oss så vi kan bli forstått, 

men det er ikke alt som kan forklares med ord, 

det er heller ikke alle som vil forstå det vi prøver å fortelle dem. 

La meg ta deg med inn i en verden fylt med ambivalens, 

mange spørsmål og få svar. 

Jeg har troen på at kaos kan bli til noe fint, den dagen du tør å bruke kaoset til noe. 

Denne boka er fylt med små tekster og få ord med store setninger mellom linjene. Noen tekster vil du kanskje kjenne deg igjen i, 

andre tekster vil kanskje hjelpe deg å forstå, 

jeg håper noen tekster vil få deg til å tenke. 

Det finnes ingen fasit i denne boka, 

så mange spørsmål uten svar, 

akkurat som livet." 

 

Vil du kjøpe boken?

Boka kan kjøpes her: 

 

Flere utdrag fra boken

utdrag ingen svar

 

utdrag ingen svar 2

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer