Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Else Kåss Furuseth fikk tidligere i år åpenhetsbrisen fra Mental Helse. Nå er hun aktuell med en viktig bok som ufarliggjør terapi.

Bilde: Tore Sætre [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia CommonsDette er noe av det som kommer fram på BT.no på sine nettsider.

 

Har fortalt om selvmord i familien

De siste årene har Else Kåss Furuseth (37) valgt å være svært åpen om selvmord i sin nærmeste familie, blant annet gjennom monologen og komedien «Kondolerer».

I et intervju med Dagbladet Pluss forteller Else at broren hennes, som tok sitt eget liv på slutten av 2000-tallet, rådet henne til å gå til psykolog før han døde, skriver Se og Hør.

Det tok imidlertid mange år før den kjente komikeren valgte å følge brorens råd. I 2015 oppsøkte hun psykolog for første gang, og til avisen sier «Mandagsklubben»-profilen at hun fortsatt går i terapi.

 

Fikk åpenhetsprisen 

Det var nettopp Else Kåss Furuseth som fikk Mental Helses åpenhetspris nå i år. ABC Nyheter skrev tidligere i år om denne saken:

Hun får prisen for sitt langvarige engasjement for pårørende etter selvmord.

Furuseth fikk svært god respons på sin forestilling «Kondolerer» der hun forteller om hvordan livet ble etter at hun som 11-åring mistet moren og som 28-åring mistet broren etter at begge valgte å ta sitt eget liv. Forestillingen gikk over 200 ganger på Torshovteatret og deretter på Nationaltheatret mellom 2011 og 2016.

 

Ny bok om å gå i terapi

I den nye boken "Else går til psykolog" forteller hun fra to år med samtaler med sin terapeut. Forlaget skriver:

Det er en bok som åpner døren til terapirommet, et rom heftet med mange myter og feiloppfatninger, og som med vidd og en god porsjon alvor reiser et spørsmål som er like personlig som det er allmennmenneskelig: Hva bør vi bør vi snakke om, og hva er det lurest å la ligge? ­

Boken har fått gode anmeldelser, blant annet i BT.no som gav boken terningkast 5, og som konkluderte med at det er en viktig bok som ufarliggjør terapi.

Kanskje et tips for en julegave i år?

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer