Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

folkOm er tv på internett. om folk. og om alt vi tror vi er alene om, men som vi faktisk er mange om. En blanding av vanlige liv og fagfolk. Tv som får oss til å le, samtidig som vi blir litt klokere. Og så er det så klart en grunn til at jeg vil lage tv om nettopp dette.

Slik innleder personen bak nettsiden Folk Om i en artikkel om denne nettsiden. Hun har jobbet de ni siste årene som programleder i NRK og TV2. Hun skriver:...historien om meg sier at jeg ble født ulykkelig. Fra jeg var bitteliten var jeg nesten aldri glad. I barndommen var jeg redd. I ungdommen var jeg sint.  Og da jeg bikket 20 årene var jeg motløs og ikke spesielt fornøyd med meg selv.

I 2014 fikk jeg barn, og da kom traumene fra barndommen tilbake i full styrke, men SÅ fikk jeg hjelp.  De siste tre åra har jeg lært om betydningen av følelser, om traumer, om kroppslige reaksjoner på fare, om konfliktmønstre i parforholdet, om hjernen vår – som er så tilpasningsdyktig, og jeg har lært mye om tilknytning.

Personlige erfaringer med psykiske vansker og det problematiske i å finne hjelp som virker er tema for nettsiden. På nettsiden finner du en mengde med små tv-serier som illustrerer temaer knyttet til blant annet å være foreldre, vanskelige følelser i samlivet og i forholdet foreldre-barn, utilstrekkelighet, vennskap og mye mer. Kvinnen bak serien er åpen om egne erfaringer. Hun skriver:

Jeg gikk 18 år i behandling før noen klarte å formidle HELT grunnleggende ting om hvorfor jeg har blitt som jeg har blitt.

Jeg tror flere av oss må formidle viktig kunnskap, for å bidra til at vi slipper å fumle så mye i blinde, og bidra til at vi ikke føler oss så håpløse, for det ligger veldig mye hjelp i forstå sammenhenger.

Nettsiden folkOm handler med andre ord om å forstå vanlige problemer som kan ligge som grunnlag for psykiske vansker og relasjonelle problemer, og om hva man kan gjøre for å få det bedre.

...folkOm skal på ingen måte bare handle om meg. Jeg begynner med å dele fra mitt liv. Etterhvert vil jeg veldig gjerne  fortelle historier fra deres liv. Dere som leser dette. Dere som også lurer på "er dette bare meg?", "det er sikkert bare jeg som er sånn/føler det slik/reagerer på denne måten." 

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer

Psykiske problemer

Derfor skal du bry deg...

Du tror kanskje ikke det kan hende i familien din. Dere har jo alltid vært en flott…