Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Mange vet ikke hva de skal gjøre når en venn blir psykisk syk. Gjennom kampanjen #psyktgodvenn, får unge råd om hvordan man kan hjelpe venner som sliter.

Dette skriver nrk.no. 

Det viktige vennskapet

Nrk.no skriver:

Hvis du ser at en venn sliter psykisk, tørr å spørre, sier Andrea Skogli Furuseth.

Som venn er det er ikke din oppgave å gjøre noen frisk. Det viktigste er at du er der, sier bestevenninnen, Vilde Bratland Hansen, som selv har slitt med spiseforstyrrelser.

De to intervjues i en sak som omhandler betydningen av vennskap når noen rammes av psykiske lidelser. Andrea forteller at det var vanskelig å vite hvordan hun kunne støtte venninnen da hun var syk:

Hva var greit å si? Hvordan går man frem? Jeg visste ikke hva som var rett og galt å gjøre, sier hun.

 

#psyktgodvenn

 

Nrk.no skriver videre:

Unge som sliter psykisk, trenger gode venner, sier psykiatrisk sykepleier ved Drammen DPS, Ellen Jaksland.

I samarbeid med TIPS Sør-Øst ved Oslo Universitetssykehuset jobber hun med kampanjen vær en #psyktgodvenn som foregår på sosiale medier.

Kampanjen skal spre kunnskap om psykiske lidelser på en måte som er tilgjengelig for unge mennesker. Samtidig gir den hjelp og råd til de som har venner som sliter psykisk, forklarer Jaksland.

 

Her kan du se en video om kampanjen

TIPS Sør-Øst skriver på sin Youtube-kanal at kampanjen har følgende målsetninger:

 

  1. Å spre kunnskap om psykisk lidelse basert på forskning og erfaring fra behandling. Det er mange myter om psykiske lidelser, særlig om psykose og bipolar lidelse. Dette kan vi gjøre noe med! Forskning har nemlig vist at en av de beste måtene å redusere stigma på, er å gjøre folk klokere. Da blir vi mindre redde og fordomsfulle.
  2. Bidra til en idébank som bygger på andres erfaringer. Vi ønsker et engasjement rundt hva som skal til for å være en #psyktgodvenn. Hva trenger man av støtte? Har du gode ideer til hva man kan si eller gjøre når vennen din sliter? Hvor kan man søke hjelp? Her er det åpent for alle å bidra ved å bruke #psyktgodvenn, og tagge @psyktgodvenn i bildet ditt. Si det gjerne videre!

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer