Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Artisten St. Thomas hedres nå med en dokumentarfilm. Artisten slet med psykiske problemer og var helt åpen om dette, ikke minst i sangtekstene sine.

 Bilde: By Nina-no (Eget verk) [CC-BY-SA-2.5], via Wikimedia Commons 

Slet med psykiske problemer - fikk 52 avslag hos psykologer

Rådet for Psykisk helse skriver om den kommende filmlanseringen:

Thomas Hansen døde 31 år gammel i 2007, etter en uheldig blanding av reseptbelagt medisiner. I flere sammenhenger fortalte han om hvordan han slet med depresjon. Etter hans død kom det fram at han hadde fått avslag fra hele 52 psykologer som han hadde søkt hjelp hos. Nå lager to britiske filmskapere film om livet hans.

 

Tynt skille mellom personen og musikeren

Det er Richard Knights og Gary Reynolds som jobbet i MTV i London som fikk idéen om å lage film av livet til St. Thomas. Bakgrunnen var at da de først hørte musikken til St. Thomas, skulle de bare undersøke hvorfor han ikke hadde utgitt musikk på en stund. Da oppdaget at han var gått bort. Dette gjorde at de begynte å lese historiene om ham.

 Det er et veldig tynt skille mellom personen Thomas og musikeren Thomas. Han forteller nærmest sin livshistorie gjennom sangene sine, og det er det veldig interessant å bygge en film rundt, fortalte Richard Knights til NRK da de i sommer var i Norge for å gjøre opptak til filmen, forteller Knights og Reynolds ifølge Rådet for psykisk helse.

 

Har samlet stoff til filmen i flere år

Knights og Reynolds har i flere år samlet stoff og jobbet med filmen, før de i vår satte i gang en innsamling via et nettsted for folkefinansiering. I løpet av noen få uker hadde de samlet inn 7200 pund for å gjøre ferdig filmen.

Da St Thomas døde gikk familien hans, plateselskapet Racing Junior og Rådet for psykisk helse sammen om St. Thomas' minnefond, som også har bidratt til å få filmen realisert.

 

Oppdatering 

NB: Nå er filmen laget - og du kan se den fritt på NRK Nett-tv.

 

Kilde: 

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer