facebook 

Hjelptilhjelp.no

Portretter om psykiske problemer

Siste portretter om psykiske problemer - Siste portretter om psykisk helse

Alexander fikk stempelet «adferdsforstyrret». Det han trengte var kjærlighet og omtanke.

Dette skriver Altaposten.no i en artikkel om 21 årige Alexander. Han forteller til avisen:Den egentlige diagnosen min var at jeg hadde opplevd for lite kjærlighet og at jeg hadde opplevd for få klemmer.

I innlegget kommer det fram at Alexander er engasjert i Forandringsfabrikken, som er en stiftelse som jobber nasjonalt for å øke barn og unges innflytelse i hjelpeapparatet.

Han forteller også at han som barn var mye innom barnevernet. Det ensidige fokuset på at han hadde "atferdsproblemer" i barndommen ble lite hjelpsomt for ham:

Adferd er følelser som vil ut. Det burde ikke vært lov og gitt diagnoser, antidepressiva eller sovemedisiner til barn under 18 år før man hadde sett inn i hjertene deres.

Det å sette barn inn i adferdskurs på skolen blir også helt feil. Å sitte i grupper og lære å si unnskyld til hverandre tar vekk fokuset fra hva som skaper adferden man ønsker å endre.Hvordan skulle jeg kunne være slik de ønsket, når jeg hadde opplevd noe vanskelig rett før jeg gikk til skolen?

Han forteller også at han etter hvert fant veien inn i rusproblemer.

I artikkelen på Altaposten.no får du høre mer av Alexander sin historie, og om hvordan Forandringsfabrikken jobber med å gi barn og unge en tydeligere stemme inn imot hjelpeapparatet. 

Kilde

- Min diagnose for for lite kjærlighet. Altaposten

Annonse

Les mer om psykiske problemer

Ny bok i Elling-serien: - En roman om den store, bunnløse ensomheten

«Ekko av en venn» er en genuint morsom bok, som kan tilby en perlerad av skinnende komiske øyeblikk. Men like under den muntre overflaten dirrer det hele veien en nerve av noe helt annet. For «Ekko av en venn» er kanskje først og fremst en roman om den store,…
Psykiske problemer

Når kroppen sier stopp

Tobarnsmoren Tiril (27) var et ja-menneske - men plutselig sa kroppen stopp. Det…
Psykiske problemer

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter