Alexander fikk stempelet «adferdsforstyrret». Det han trengte var kjærlighet og omtanke.Dette skriver Altaposten.no i en artikkel om 21 årige Alexander. Han forteller til avisen:

Den egentlige diagnosen min var at jeg hadde opplevd for lite kjærlighet og at jeg hadde opplevd for få klemmer.

I innlegget kommer det fram at Alexander er engasjert i Forandringsfabrikken, som er en stiftelse som jobber nasjonalt for å øke barn og unges innflytelse i hjelpeapparatet.

Han forteller også at han som barn var mye innom barnevernet. Det ensidige fokuset på at han hadde "atferdsproblemer" i barndommen ble lite hjelpsomt for ham:

Adferd er følelser som vil ut. Det burde ikke vært lov og gitt diagnoser, antidepressiva eller sovemedisiner til barn under 18 år før man hadde sett inn i hjertene deres.

Det å sette barn inn i adferdskurs på skolen blir også helt feil. Å sitte i grupper og lære å si unnskyld til hverandre tar vekk fokuset fra hva som skaper adferden man ønsker å endre.

Hvordan skulle jeg kunne være slik de ønsket, når jeg hadde opplevd noe vanskelig rett før jeg gikk til skolen?

Han forteller også at han etter hvert fant veien inn i rusproblemer.

I artikkelen på Altaposten.no får du høre mer av Alexander sin historie, og om hvordan Forandringsfabrikken jobber med å gi barn og unge en tydeligere stemme inn imot hjelpeapparatet.

 

Kilde

- Min diagnose for for lite kjærlighet. Altaposten