hjelptilhjelp banner

Vi har intervjuet hundrevis av mennesker som har delt sin tøffeste utfordring. Flere av dem har blant annet snakket om depresjon.

Bilde: The Human Aspect Dette forteller Susann Nikkerud til hjelptilhjelp.no. Hun viser til nettressursen som er skapt av stiftelsen The Human Aspect.

Hun forteller videre:

For eksempel har vi intervjuet Linn som er et kjempeflott forbilde for mange som sliter med depresjon.

 

Ment som pedagogisk ressurs

Nettressursen kan beskrives som verdens første livserfaringsbibliotek, der man kan finne hundrevis av mennesker som har overkommet sin tøffeste utfordring og hva de har lært.

Susann Nikkerud forteller:

Pedagogisk skal dette hjelpe med at personen ikke skal føle seg alene, og at de skal ha et tydelig første steg de kan ta ut av sin utfordring.

Intervjuene er støttet av e-helsedirektoratet og brukes i undervisningen til framtidige psykologer blant annet på OsloMet, og vi samarbeider med Universitetet i Oslo.

Hun utdyper:

Disse intervjuene er ment som en pedagogisk ressurs som skal hjelpe mennesker som står i livsutfordringer.

 

Intervjuene blir brukt i psykologutdanning

Intervjuene brukes blant andre av UiO for å utdanne morgendagens psykologer, av organisasjoner verden over og har vært støttet av E-Helse Direktoratet siden 2017.

Intervjuene er av alt fra vanlige mennesker til Kjell Magne Bondevik, Chris Medina og andre rollemodeller, med en tøff bakgrunn, foreller Susann Nikkerud.

Nettbiblioteket er kategorisert og alle intervjuene har en preview og full versjon, men også anbefalte videoer som man er vant med fra YouTube. De er aktive og raskt voksende på sosiale medier som Facebook og Instagram med sine korte snutter fra de fulle intervjuene og lærdommer fra folk flest.

Biblioteket består allerede av 128 publiserte intervjuer og tusenvis av nye brukere hver måned. De har 75 klare eller i produksjon som kommer, og over 100 i pipeline ferdig filmet.

 

Podcast om hverdagspsyke

The Human Aspect har også skapt podcasten Hverdagspsyken med sine første 10 episoder ute om forskjellige psykisk helse-utfordringer i hverdagen, der de gjester både de med erfaring i å komme over slike vansker samt eksperter på tema.

Hverdagspsyken ble startet rett før jul, og brukes nå over hele verden og har brukere i over 150 land. I tillegg har de nådd over 10.000.000 via sosiale medier.

Fortellinger om depresjon

The Human Aspect har allerede utallige intervjuer på de mest vanlige kategoriene som angst, depresjon, mobbing, identitet og sorg.

På The Human Aspect sin nettside kan du blant annet få høre tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik fortelle om depresjon. Da han ble sykemeldt for depresjon i 1998, var dette på et tidspunkt da var liten åpenhet omkring psykiske helseutfordringeri media. 

I tillegg får du en rekke andre fortellinger om hvor depresjon har vært en del av problemet:

 

  1. Avista
  2. Susann
  3. Dana
  4. Fatema
  5. Linn
  6. Kris Kon
  7. Tara
  8. Birgit

 

Mange andre livsutfordinger 

På nettressursen til The Human Aspect får du også høre mennesker fortelle om en lang rekke andre livsutfordinger, som ensomhet, psykisk lidelse, mobbing, avhengighetsproblemaikk, og mye mer.

Les mer om psykiske problemer

Psykiske problemer

Når vi skammer oss for mye

Skammer du deg for mye? Skamfølelsen er vanskelig å gripe tak i, men kan farge hele ens…