Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

«Ekko av en venn» er en genuint morsom bok, som kan tilby en perlerad av skinnende komiske øyeblikk.  Men like under den muntre overflaten dirrer det hele veien en nerve av noe helt annet. For «Ekko av en venn» er kanskje først og fremst en roman om den store, bunnløse ensomheten.

Bildet: Ingvar Ambjørnsen. Fotograf: Jarvin [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia CommonsDette skriver VG.no sin anmelder om den nyeste boken i Elling-serien av Ingvar Ambjørnsen, som gir boken svært gode tilbakemeldinger og terningkast 6. 

VG.no skriver videre:

Det er gått tjue år siden den forrige Elling-boken, men mannen selv er helt klart til å kjenne igjen. Riktignok er han enda ensommere enn før, nå som både moren og Kjell Bjarne er død. Men sin nervøse pertentlighet har han bevart, sammen med den sytende selvopptattheten.

- Elling er fremdeles den pompøse selvbedrageren, mannen med det oppblåste egoet som i virkeligheten er styrt av tvangstanker og panikkanfall. Med andre ord en litterær skikkelse det er umulig ikke å elske.

I denne nye boken møter vi Elling igjen når han er i midten av 50-årene. Som vanlig er det nok av dramatikk rundt Elling.

VG.no skriver:

Takket være sine dype nevroser og totalt manglende sosiale ferdigheter, styrer han med sikker hånd inn i inn i stadig nye katastrofesituasjoner. Hendelser som utløser fravik i hans hardt tilkjempete selvkontroll.

Her kan du lese mer om boken

Husker du Elling?

Her ser du et klipp fra en av filmene om ham.

 

Kilde

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer

Psykiske problemer

De (alt for) gode hjelperne

Mange av de som jeg har hatt samtaler med som psykolog har en ting felles: De strekker…
Psykiske problemer

Når vi skammer oss for mye

Skammer du deg for mye? Skamfølelsen er vanskelig å gripe tak i, men kan farge hele ens…