Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterBenedicte Aasen (22) går Norge på langs for en bedre psykisk helse, og for å øke bevisstheten om psykiske lidelser. Denne artikkelen er basert på et intervju av Benedicte Aasen på nrk.no.

 

 1. Går Norge på langs for å bli bedre psykisk

   

  Video: nrk.no 

  22-årige Benedicte Aasen har slitt psykisk de siste tre årene. I høst førte de psykiske vanskene til at hun måttet slutte på skolen og på jobb.

  Nå har hun lagt ut på en vandring til fots gjennom hele Norge – fra Nordkapp i nord til Lindenes i sør.  

  Hun forteller til nrk.no at hun har lagt ut på turen delvis for å bli bedre i sin egen psykiske helse etter de vanskelige årene.

 2. Psykiske lidelser er et svært stigmatisert tema

  Benedicte Aasen understreker at psykiske lidelser er utbredt, men at det samtidig er et veldig stigmatisert tema,.

  Folk vet lite om psykiske lidelser, og folk dømmer – kanskje uten å vite det selv. Du får ofte høre: Kan du ikke bare være glad? Kom deg ut av sengen og gjør noe fornuftig. Det er lite forståelse, og det skyldes nok ubevissthet. 
 3. Vil øke bevisstheten om psykiske lidelser

  Hun går ikke turen kun for sin egen psykiske helses skyld.

  Det er også det at jeg ønsker å spre oppmerksomhet rundt psykiske lidelser. Det er veldig utbredt, forteller hun

  Gjennom økt bevissthet om psykiske lidelser, håper hun at folk vil få bedre forståelse om hva psykiske lidelser innebærer, hvordan man kan forholde seg til folk som har en slik lidelse, og at flere skal våge å være åpne om det.

  Se klippet over for å få hele historien

 

Kilder:

 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…