Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

UngHjelp ble stiftet sommeren 2012 av 5 ungdommer i alderen 17-19 år som sliter og har slitt psykisk. Målet var å lage en ungdomsdrevet organisasjon for å støtte andre ungdommer, for å dele og utveksle erfaringer, for å hjelpe ungdommer i samme situasjon og for å spre kunnskap om psykisk helse blant ungdom. 

 Unghjelp skriver på sin nettside:- Vi opprettet et nettsted, unghjelp.no, og begynte å skrive tekster om ulike temaer: mobbing, selvskading, spiseforstyrrelser, personlighetsforstyrrelser og lignende. Vi oppfordret ungdommer til å sende historier og råd inn til oss, slik at vi kunne dele dem med andre. Vi ville at ungdommer skulle føle at dem ikke var alene, at dem skulle kjenne seg igjen i historiene til andre ungdommer og dermed se at det faktisk er mulig å komme seg opp fra grøfta. Vi ville skape et samfunn på internett, der ungdommer støtter, hjelper og snakker med hverandre.

 

Chattetjeneste for ungdom med psykiske problemer

Unghjelp skriver videre at de også opprettet en egen chattetjeneste for ungdom

- Kort tid etter at organisasjonen ble opprettet slo vi oss sammen med en annen gruppe ungdommer som jobbet med å snakke med ungdom på chat. Planen var å være til rådighet for ungdommer som har det vanskelig. Vi fikk ungdomsvakter, ungdommer med egen-erfaring innen psykiatri og psykisk helse, som skulle snakke med ungdommer og være der for dem.

 

Lettere å være åpen på nettet

Unghjelp skriver at det er lettere for ungdom å være åpne med egne problemer over nettet:

- Chatte-tjenesten er et lav-terskel tilbud som mange ungdommer har benyttet seg av. Vi kaller tjenesten Ungdomsvakta. Mange av dem som tar kontakt er ensomme og ønsker en å snakke med, andre har spørsmål som vi hjelper dem besvare og noen vil bare tømme seg for alt dem bærer inni seg. Ungdommene har gitt oss god tilbakemelding og sier at dem føler seg mer komfortabel med å snakke med ungdommer som har opplevd mye selv.

- De sier det er lettere å skrive ned tanker og følelser og å dele dem over nettet. Ofte trenger ikke ungdomsvaktene å si noe spesielt, men bare det at dem er der, lytter og hører, hjelper ungdommen på den andre linjen utrolig mye. Vi er jo ungdommer selv som ikke nødvendigvis vet svaret på alt, men vi kan lytte og si ”uffda”, og komme med positive og motiverende ord.

 

Brenner for å hjelpe ungdommer som har det vanskelig

Slik omtaler Unghjelp hva som er deres målsetninger med arbeidet:

- UngHjelp brenner for å hjelpe andre ungdommer som har det vondt, for å dele historiene deres og for å bli kvitt fordommene rundt psykisk helse. JA! til mer kunnskap om psykisk helse, og NEI! til fordommer og uvitenhet.

- Nå er vi flere ungdommer fra 16-20 år som styrer organisasjonen. Vi begynte med 5 ungdommer, og så har organisasjonen bare vokst og vokst. Vi har fått flere medlemmer, flere frivillige rundt om i Norge som hjelper å henge opp plakater og å verve medlemmer, og vi har inngått noen samarbeid med unge fotografer som hjelper med bilder til nettstedet vårt. Likevel vet vi at det er mange som ikke vet om oss og som ikke får benyttet seg av tilbudet. Det er viktig for oss å snakke med flere for å se om noen er interessert i å hjelpe vår lille organisasjon slik at flere kan komme i kontakt med UngHjelp og få sett det vi driver med.

- Vi fortsetter å vokse, og håper DU vil være med oss.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykiske problemer

Psykiske problemer

Mentalhygieniske råd: Humor

Hvor ofte ler du av deg selv? Går det an å le av seg selv og sine svakheter og fremdeles…