Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Følelseskompasset er en side for deg som ønsker å lære om følelser, utforske egne følelser og øve på å håndtere følelser på en god måte.

Bilde: av Camila Damásio på Unsplash Dette kommer fram på nettsiden følelseskompasset.no, som er utviklet av Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler ved Institutt for Psykologisk Rådgivning. 

De skriver på nettsiden:

Siden inneholder mye informasjon, kartleggingsverktøy for å utforske din egen emosjonelle stil og øvelser der du kan jobbe med å forstå eller endre vanskelige følelser.

Alt innholdet på siden er gratis og kan være et fint sted å gå, enten du bare vil lese og lære, utforske følelser, vurderer å begynne i eller for tiden går i terapi.

 

Basert på emosjonsfokusert terapi

Følelseskompasset.no skriver også:

Innholdet på siden er forankret i en psykologisk terapiform som heter emosjonsfokusert terapi (EFT).

I emosjonsfokusert terapi ser man på psykisk smerte som et tegn på at grunnleggende emosjonelle behov ikke er møtt. Dette kan være behov for trygghet, tilhørighet, anerkjennelse, bekreftelse, trøst, omsorg eller å sette grenser for seg selv.

Behandlingen går ut på å hjelpe personer med å forstå sine egne følelser, tillate dem å være der, kunne lytte til hva man trenger å gjøre for å kunne håndtere det. 

Å arbeide med følelser

Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler er også aktuelle med boken Klok på følelser. Den kan du lese mer om her.

De understreker på følelseskompasset.no:

Ettersom øvelsene på denne siden handler om følelser vil de også kunne vekke følelser i deg. Når du skal jobbe med følelser er det faktisk meningen (og helt nødvendig) å også føle på noe. Det kan imidlertid være vondt og vanskelig å gjennomføre helt på egen hånd.

Hvis du for tiden er i krise eller føler deg usikker på om du kan gjøre øvelsene på denne siden vil vi råde deg til å først snakke med noen andre om det du ønsker å jobbe med, enten det er en god venn eller helsepersonell.

 

folelseskompasset 2

Bilde: Skjermdump fra folelseskompasset.no

 

En smart oppbygning

Nettsiden følelseskompasset er bygd opp på en måte som gjør at du får flere valgalternativer, som steg for steg leder deg inn i selvhjelpsmateriell som er spesielt tilpasset til de valgene du har foretatt. 

Dette betyr at du på denne siden først får opp valgalternativene:

  • Det gjelder meg selv
  • Det gjelder meg og partneren min 
  • Det gjelder meg og barnet mitt

Avhengig av hva du velger, får du opp nye valgalternativer - og du finner enkelt fram til aktuell informasjon og øvingsoppgaver. 

Du kan også gå direkte inn på øvelsesbiblioteket her.

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om psykologi

Psykiske problemer

- Sykdom skyldes uflaks

Livet ditt avgjøres ikke av om du spiser kneip eller Fedon-brød. Uflaks er den viktigste…