hjelptilhjelp banner

Følelseskompasset er en side for deg som ønsker å lære om følelser, utforske egne følelser og øve på å håndtere følelser på en god måte.

Bilde: av Camila Damásio på Unsplash Dette kommer fram på nettsiden følelseskompasset.no, som er utviklet av Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler ved Institutt for Psykologisk Rådgivning. 

De skriver på nettsiden:

Siden inneholder mye informasjon, kartleggingsverktøy for å utforske din egen emosjonelle stil og øvelser der du kan jobbe med å forstå eller endre vanskelige følelser.

Alt innholdet på siden er gratis og kan være et fint sted å gå, enten du bare vil lese og lære, utforske følelser, vurderer å begynne i eller for tiden går i terapi.

 

Basert på emosjonsfokusert terapi

Følelseskompasset.no skriver også:

Innholdet på siden er forankret i en psykologisk terapiform som heter emosjonsfokusert terapi (EFT).

I emosjonsfokusert terapi ser man på psykisk smerte som et tegn på at grunnleggende emosjonelle behov ikke er møtt. Dette kan være behov for trygghet, tilhørighet, anerkjennelse, bekreftelse, trøst, omsorg eller å sette grenser for seg selv.

Behandlingen går ut på å hjelpe personer med å forstå sine egne følelser, tillate dem å være der, kunne lytte til hva man trenger å gjøre for å kunne håndtere det. 

Å arbeide med følelser

Aksel Inge Sinding og Jan Reidar Stiegler er også aktuelle med boken Klok på følelser. Den kan du lese mer om her.

De understreker på følelseskompasset.no:

Ettersom øvelsene på denne siden handler om følelser vil de også kunne vekke følelser i deg. Når du skal jobbe med følelser er det faktisk meningen (og helt nødvendig) å også føle på noe. Det kan imidlertid være vondt og vanskelig å gjennomføre helt på egen hånd.

Hvis du for tiden er i krise eller føler deg usikker på om du kan gjøre øvelsene på denne siden vil vi råde deg til å først snakke med noen andre om det du ønsker å jobbe med, enten det er en god venn eller helsepersonell.

 

folelseskompasset 2

Bilde: Skjermdump fra folelseskompasset.no

 

En smart oppbygning

Nettsiden følelseskompasset er bygd opp på en måte som gjør at du får flere valgalternativer, som steg for steg leder deg inn i selvhjelpsmateriell som er spesielt tilpasset til de valgene du har foretatt. 

Dette betyr at du på denne siden først får opp valgalternativene:

  • Det gjelder meg selv
  • Det gjelder meg og partneren min 
  • Det gjelder meg og barnet mitt

Avhengig av hva du velger, får du opp nye valgalternativer - og du finner enkelt fram til aktuell informasjon og øvingsoppgaver. 

Du kan også gå direkte inn på øvelsesbiblioteket her.

Les mer om psykologi

Psykiske problemer

- Sykdom skyldes uflaks

Livet ditt avgjøres ikke av om du spiser kneip eller Fedon-brød. Uflaks er den viktigste…
Psykiske problemer

Når vi skammer oss for mye

Skammer du deg for mye? Skamfølelsen er vanskelig å gripe tak i, men kan farge hele ens…