facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om psykose / schizofreni

Siste nyheter om psykose - Siste nyheter om psykisk helse


Boken Alvorlige psykiske lidelser hos barn og unge tar opp moderne psykoseforståelse, og har til hensikt å avlive myter, redusere stigma, og ikke minst gi håp til foreldre, helsepersonell, behandlere og de unge selv.

Forfatter av boken er Kjersti Karlsen som til daglig jobber ved Tidlig oppdaging av psykose (TIPS) Sør-Øst.Boken tar utgangspunkt i spørsmål som: Kan barn ha psykose? Hvordan kan vi oppdage at en ungdom har psykotiske symptomer? Hvordan skal hjelpeapparatet møte unge mennesker som sliter med psykoser og alvorlige psykiske vansker?

Gyldendal omtaler boken slik:

Ved hjelp av forskning, bred klinisk erfaring og en rekke praksisnære eksempler gir forfatteren svar på disse og flere spørsmål om alvorlige psykiske lidelser hos barn og unge.

Gyldendal.no skriver videre:

Kunnskap om psykoser hos barn og ungdom er sparsom. Utviklingen av en alvorlig psykisk lidelse hos unge mennesker skjer gradvis, og for helsepersonell kan møtet med denne pasientgruppen være utfordrende og fylt med dilemmaer.Boken har til hensikt å avlive myter, redusere stigma, og ikke minst gi håp til foreldre, helsepersonell, behandlere og de unge selv.

Annonse: Tradetracker 

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om psykose

Psykotiske trekk vanligere blant komikere

Prisen for å få folk til å le, kan være å ikke ha det så bra selv. Komikere har psykotiske personlighetstrekk mye oftere enn andre. Dette skriver forskning.no på sine nettsider.
Psykose

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter