Abonner på vårt nyhetsbrev

Få spennende nyheter om psykisk helse, angst, depresjon, autisme, ADHD, og mye mer

Akkurat nå: 10270 abonnenterApp som skal hjelpe deg til å ta kontroll på problematisk alkoholbruk.

Drikkevett (Iphone eller Android)

Appen er beskrevet på følgende måte på Appstore:

Blir du ofte fullere enn planlagt, eller bruker mer penger på byen enn du hadde tenkt? Denne appen følger deg helt fra første drink og til dagen derpå. Appen gir deg en oversikt over hvor mye du drikker, og kan være til hjelp om du ønsker å kontrollere inntaket ditt. Den kan også være en hjelp om du ønsker å sette et langsiktig mål om å drikke mindre, når du drikker. 

Appen er ment for deg som ønsker å ha bedre kontroll på alkoholbruken din, eller til deg som ønsker en promillekalkulator lett tilgjengelig. Appen er ikke egnet som behandling for alkoholavhengighet. 

Appen tilbyr: 
• Planlegg kvelden-funksjon
• Promillekalkulator
• Langsiktig mål
• Dagen derpå 
• Historikk

Registering 
Du registrerer deg med kjønn, alder og vekt. Det er viktig for å kunne utregne mest mulig presis promille. Du vil også kunne registrere snittpris på alkoholenheter. Du registrerer også en makspromille du ønsker å holde deg under når du drikker. Nedenfor makspromille kan du sette en framtidig dato som representerer ditt langsiktige mål. 

Hjem 
Her ligger din profil, kakediagrammet som gir deg en oversikt på hvordan du ligger an i forhold makspromillen du oppga under brukerinfo og en graf hvor din målte promille ved alle registrerte kvelder vises. Den gir også en oversikt over totale kostnader, samt den høyeste promillen du har hatt.

Promillekalukator  
Her kan du beregne din promille. Nederst på skjermen kan du justere antall timer som har gått siden alkoholen ble konsumert, og på denne måten finne ut hva promillen vil være etter en viss tid. Promillekalkulatoren gir en indikasjon på din promille, og skal ikke brukes som en utregning for når du kan kjøre!

Planlegg kvelden
Planlegg kvelden Her kan du legge til antall enheter som du planlegger å drikke under en gitt drikkeepisode. Det er viktig at du registrerer alkoholen du drikker i løpet av kvelden ved å velge riktig enhet, og trykke på ”Drikk”-knappen. Da vil promillen din kalkuleres, oppdateres og vises i løpet av hele kvelden. Om du glemmer å legge til enheter, vil ikke promilleutregningen stemme. Du avslutter kvelden ved å trykke ”avslutt kvelden”. 

Dagen derpå
Dagen derpå gir en oversikt over kvelden før. Her kan du også legge til enheter om du glemte å registrere dagen før. Du finner en oversikt over kveldens totale inntak, forbruk, din høyeste promille dagen før og din nåværende promille – såfremt du husket å trykke avslutt kvelden dagen før. Denne verdien ikke er 100 % nøyaktig og kan derfor ikke brukes til å indikere når du er i stand til å kjøre. Kvelden legges til i ”Historikk”- delen av applikasjonen. 

Informasjon
Informasjon finner du øverst i venstre hjørne av applikasjonen. Her kan du lese korte informasjonstekster om alkohol, lære deg Drikkevettreglene og finne kontaktinformasjon til RUStelefonen.

 

 

Relatert

 

Nyheter om psykisk helse

- I usunne relasjoner er det én som bestemmer hele tiden

Visste du at med en gang det er to mennesker i et rom så pågår det en maktkamp? Det er alltid én som leder og en som følger. I sunne relasjoner veksler man på

Pårørende kjenner sine nærmeste bedre enn noen i helsevesenet noen gang vil gjøre

Med en setning opplevde jeg å bli devaluert og mistenkeliggjort både som mor og som faperson. Jeg ble så satt ut at jeg ikke klarte å verken tenke eller si noe fornuftig.

Ungdommer med angst har det som regel bra hjemme, men strever blant venner og på skolen

Ny forskning tyder på at ungdommer med angstplager som regel har det bra hjemme, men at de strever på skolen og blant venner. Slike funn understreker behovet for en større satsning…

Et samfunn hvor alle måles etter vellykkethet / mislykkethet

Ungdom som vokser opp i dag utsettes for et voldsomt press. Mange forstrekker seg og blir syke. Vi trenger et samfunn som gir plass til sårbarheten, ikke et samfunn som benekter den

Ny studie: Oppsving i søk på selvmord etter

Serien "13 Reasons Why" har både vakt bekymring for smitteeffekt av selvmord - og i tillegg gitt håp om en større bevissthet omkring selvmord som samfunnsproblem. Nå har…