Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Magnus Lilleberg lever som rusmisbruker i Oslo. Han har filmet en av hverdagene sine, og det er blitt til en prisbelønt dokumentarfilm. Se filmen her.

  1. Har filmet sin egen hverdag på gaten

  Film: Magnus. En vårdag. VGTV

  VGTV omtaler dokumentaren slik:

  Vi blir med Magnus Lilleberg på en intimreise inn i hans hverdag som heroinist i hovedstaden. Han filmer selv med sitt håndholdte kamera. Gjennom kortdokumentaren beskriver han en tøff virkelighet uten å kreve medfølelse. Magnus Lilleberg har selv foto og regi, samt laget musikken og det grafiske uttrykket.

  Filmen har vært vist på flere norske filmfestivaler, og vant blant annet Amanda for beste kortfilm i 2013. Nå går ferden til internasjonale festivaler, og den har blant annet blitt vist på LA Indie Film Festival. 

 2. Jager ikke etter rus, men etter ro

  Klipp: NRK

  Magnus har vært intervjuet av NRK Østlandssendingen i forbindelse med filmen han har laget. Et av spørsmålene var hva som gjorde at han ble rusmisbruker.

  For å gjøre lang historie kort, det var flere personlige tragedier på kort tid, det var en vanskelig periode i livet, det ble en flukt, forteller Magnus.

  Magnus Lilleberg sier til NRK at en av hovedgevinstene med å lage filmen er å gi narkomane et menneskelig ansikt, han håper å bidra til at folk ikke ser på narkomane som en enhetlig gruppe, for eksempel som late mennesker, som ikke gidder jobbe.

  Jeg var omtrent arbeidsnarkoman før jeg begynte med heroin. Og jeg har forresten aldri jobbet hardere enn jeg har gjort som narkoman. Det er mye stress. Jeg jager ikke etter rus, jeg jager etter ro.

 

Kilde:

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om rusproblemer

Rusproblemer

Sjekk om du drikker for mye

Har du kontroll på drikkingen din? Sjekk om du er i faresonen, og få tips til hvordan du…