Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Det er mange myter rundt cannabis, som både går i retning av en en urimelig ufarliggjøring av cannabisbruk og en overdrevet skremsel. Nå lanserer Helsedirekoratet en informasjonskampanje rundt cannabis rettet imot unge.

Bilde: Skjermdump fra nettsiden Weedensenteret.noNærmere bestemt sentrerer kampanjen seg om nettsiden weedensenteret.no. 

 

Mange myter om cannabis

Der står det skrevet om kampanjen:

Når unge i dag har tilgang på uendelige mengder informasjon på internett, fra kilder som ikke alltid er like pålitelige, stiller det høyere krav til Helsedirektoratet som fag- og myndighetsorgan.

Det finnes mange myter rundt cannabis – som både ufarliggjør stoffet, og som gjør det farligere enn det egentlig kan være.

 

Behov for nyansert og faktabasert kunnskap

De skriver videre:

Weedensenteret skal derfor fungere som et digitalt vitensenter for cannabis, med balansert informasjon som lettere skal skape aksept hos en yngre målgruppe for at cannabis kan innebære en risiko i ung alder.

I kampanjen har vi fokus på å få frem nyansert og faktabasert kunnskap, og ikke «fryktbasert» informasjon, slik at kampanjen kan bevisstgjøre ungdom på når og hvordan rusmidler kan utgjøre et problem – både for seg selv og vennene rundt dem. For bare gjennom dialog skaper vi mer tillit og åpenhet.

 

Weedensenteret.no

På nettsiden weedensenteret.no er det en imponerende, grafisk presentasjon rundt cannabis; både hva som kjennetegner stoffet, påvirkning på hjernen, hvor vanlig det er å bruke cannabis, med mer.

Ikke minst presenterer nettsiden 7 videoer som hver gir svar på sentrale spørsmål om cannabis- og cannabisbruk. 

 

Her ser du videoene 

  1. Hva er cannabis?

  2. Har cannabis blitt sterkere?

  3. Cannabis og psykiske problemer

  4. Cannabis og hjernen

  5. Cannabis og skoleprestasjoner

  6. Cannabis og alkohol

  7. Cannabis og avhengighet

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om rusproblemer