facebook 

Hjelptilhjelp.no

Nyheter om rusproblemer

Siste nyheter om rusproblemer - Siste nyheter om psykisk helse

Unge i Oslo bruker mer cannabis, viser en ny rapport. – Det har vært en massiv normalisering og ufarliggjøring av narkotika og da spesielt cannabis, sier Jan Erik Bresil i Norsk narkotikapolitiforening.

Bilde: av Warren Wong på UnsplashDette skriver nrk.no. I saken viser til rapporten Ung i Oslo 2018 som demonstrerte en voldsom økning i bruken av cannabis.

Nrk.no viser i artikkelen også til Jan Erik Bresil fra Gatepatruljen i Oslo. Nrk.no skriver:

Jan Erik Bresil sier han ser utviklingen på gata.

– I den daglige samtalen med unge ser vi at ungdom ser på cannabisbruk som mindre farlig enn hva de gjorde for få år siden.

Ung i Oslo-rapporten beskriver en holdningsendring. Nrk.no trekker følgende sitat ut av rapporten:«Resultatene tyder på at ungdom i Oslo på nokså kort tid er blitt mer liberale til bruken av cannabis.(...) Det har også blitt langt flere gutter som mener at det å røyke hasj gir status i det vennemiljøet de er en del av.»

Funnene fikk senere i 2018 støtte også i den nasjonale Ungdata-rapporten som blant annet konkluderte med at ungdom rapporterer om mer cannabisbruk under årets undersøkelse sammenlignet med de forutgående undersøkelsene.

Nrk.no skriver:Bresil mener debatten rundt legalisering av narkotika er med på å ufarliggjøre narkotika blant unge.

– Vi må skille mellom å skulle hjelpe tungt avhengige og debatten rundt legalisering av narkotika. Dette har ingen ting med hverandre å gjøre, sier Bresil.

 

Kilde

 

Skrevet av

ove heradstveitOve Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi
Facebook - Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Annonse

Les mer om rusproblemer

- Slik tok cannabisbruken over livet mitt

Marijuana-bruken begynte som en løsning på vanskene i livet - det var som en kjærlighetsaffære. Men etter hvert ble det mer og mer problematisk: - Marijuana ble den tingen i livet jeg trengte for å bli i stand til å gjøre nesten hva som helst annet.
Rusavhengighet

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les spennende nyheter om angst, depresjon, ADHD, autisme, og mye mer.

 
Akkurat nå: 13160 abonnenter