hjelptilhjelp banner

Det føles utrolig mye bedre å trykke på knappen som viser at jeg har avstått fra rus enn den jeg trykker på når jeg har ruset meg, forteller "Fredrik".

Dette skriver Dagsavisen på sine nettsider. De forteller at "Fredrik" har brukt cannabis hver eneste dag i mange år. Han forteller til Dagsavisen om en hverdagen som er stressende og hvor cannabisbruken tar en stor plass.Når du blir invitert til noe sosialt er det første du tenker på er om du kan røyke der, og ofte sier du nei hvis det ikke er mulig. Du blir rastløs etter å komme deg hjem fra jobb for å fyre opp en joint, forteller han til Dagsavisen.

I artikkelen forteller de at "Fredrik" kom i kontakt med Uteseksjonen i Oslo, som hjelp han med å få kontroll på rusbruken. Han forteller:

Da klarte jeg å holde meg rusfri i et halvt år. Men da sommeren kom og vi dro på festivaler gikk jeg på en smell og begynte å røyke igjen, forteller han. Men nå har han fått et nytt verktøy til å takle rusavhengigheten.

Dagsavisen forteller også at en ny app som har fått navnet HAP lanseres denne uken. Målet med appen er å hjelpe de som opplever å ha problemer knyttet til cannabisbruk å slutte.

"Fredrik" forteller om denne:

Man kan lese om hva slags fysiske effekter cannabis har på hjernen. Og man får for eksempel vite hvor mange penger du har spart. Du får informasjon i hvor i sluttstadiet du er, og hvordan cannabis som er igjen i kroppen påvirker deg. Så når du har humørsvingninger er det greit å vite at det er stoffet, ikke deg, det er noe galt med, skriver Dagsavisen.

Men appen er kun et hjelpemiddel. Du må være klar til å ta tak i deg selv også, sier han.

 

Kilde

Les mer om rusproblemer