Finn hjelp for:

Psykiske problemer

 

 

Finn hjelp for:

Psykiske problemer

Å ha et sensitivt eller følsomt nervesystem medfører at du er bevisst på små nyanser i omgivelsene. Typiske kjennetegn er følsomhet for lys, lyd, smerte, varme og kulde.Dette skriver Klikk.no i en artikkel om de høysensitive barna - som ikke blir tatt på alvor.

Høysensitivitet er ikke en diagnose, men regnes som et personlighetstrekk. Mennesker som har dette personlighetstrekket har et mer fintfølende nervesystem, som gjør at man blant annet reagerer mer på lukter, lys og stimuli.

Dette skriver TV2 God Morgen Norge i en artikkel om samme tema.

Hvis du er følsom for smerte, reagerer mye på koffein, er lettskremt, takler dårlig å være sulten, eller blir irritert når det skjer mange ting på en gang, kan det være tegn på at du er høysensitiv. Test deg selv for å se om du er høysensitiv!

I følge Foreningen for høysensitive i Norge er 15- 20 prosent av verdens befolkning høysensitive. I Norge vil det si at 750.000 - 800.000 mennesker har dette personlighetstrekket og at hvert femte barn som fødes er høysensitive. Tegnene kan være at barnet er ekstra var for fysisk stimuli, som lyder, lukt og lys. De sover gjerne veldig lett og venter og observerer før det blir med på leken.

Dagbladet.no skriver:

Den danske psykoterapeuten Ilse Sand kaller høysensitive barn for "orkidébarn". Hun beskriver hvordan barna kan blomstre og komme fram med ressurser andre barn bare kan drømme om dersom det blir tilrettelagt for det.

 

Kilde

 

Sitere denne artikkelen

 

Bruk gjerne informasjon fra denne artikkelen på din nettside, men husk å legge til lenke.

Skrevet av

ove heradstveit

Ove Heradstveit

Psykolog, spesialist i klinisk samfunnspsykologi. PhD.
 Facebook -  Twitter
- Hjelptilhjelp.no

Les mer om samliv og foreldre